Agust Svensson: ”Vi är något på spåren”

Under söndagen inleder HK Aranäs ligasäsongen mot Eskilstuna Guif i Kungsbacka Sporthall. Vi tog ett snack med Agust Svensson om förväntningarna på årets säsong. 
– Vi är något på spåren, säger den unga högernian som debuterade i fjol. 

HK ARANÄS–ESKILSTUNA GUIF
SÖNDAG 17 SEPTEMBER, 17.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Förra säsongen gjorde en ny Aranäs-talang debut i Handbollsligan. Agust Svensson flyttades upp i a-laget inför fjolårssäsongen och svarade för 20 mål och sju assist på tio ligamatcher och är nu redo för en större roll i Kungsbacka-laget.

– Man vill ta lite mer ansvar och visa vad man kan liksom. Jag ser det inte som att få ett genombrott, men det är alltid kul om det går bra. Jag vill hjälpa laget, säger 18-åringen inför sin andra säsong på seniornivå.

Vad vill du bli bättre på?

– Mest känner jag att mitt skott på halvdistans måste bli bättre. Lite fysik också. Det är sakerna som jag känner att jag behöver utveckla mest just nu.

För Aranäs del har säsongen inletts med ett avancemang i ATG Svenska cupen. Laget tog tre raka segrar i gruppspelet, besegrade Varberg i åttondelsfinal och lottades nu mot Amo i kvartsfinal.

– Jag tycker att vi har gjorde två bra matcher mot Malmö och Anderstorp. Även den första halvleken mot Varberg var bra, men sedan har vi haft långa perioder där vi inte spelat så bra. Men det är tidigt på säsongen och vi har ett par nya spelare så det är inte så konstigt. Det ska bli kul att möta Amo, jag har aldrig mött dem förut och de är nog den starkaste nykomlingen på länge.

I ligaspelet hoppas Aranäs på att knipa en ny slutspelsplats. I fjol slutade man åtta i Handbollsligan och åkte ut mot IFK Kristianstad i kvartsfinal.

– Det känns som att vi fått en sammansvetsad grupp som vet vad som krävs för att gå till slutspel. Vi är något på såren. Jag tycker att det här laget har en jäkla vilja. Det blir viktigt att vi fokuserar på vårt egna spel. Det vi ska göra hela tiden för då kommer det att gå bra, tror jag.

I ligapremiären ställs Aranäs mot Eskilstuna Guif i Kungsbacka Sporthall.

– Jag tror att det blir en fartfylld match med mycket fin handboll. Richard Hanisch spelar i Guif nu och de har ett spännande lag. De har kanske inte samma kraft som förra året eftersom de tappat Erik Persson, men det är ett duktigt lag.

Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån