Nova Hallén: ”Viktigt att vi kommer in i tempot”

HK Aranäs gör sin första säsong i Handbollsligan någonsin. Efter premiärförlusten mot regerande mästarna Sävehof ställs man nu mot bottentippade Lugi. 

– Det ska bli roligt att bara spela och så får vi se vart det tar oss, säger mittnian Nova Hallén.

Till helgen tar HK Aranäs emot Lugi HF i omgång två av Handbollsligan dam. Efter Aranäs förlust i premiären mot guldtippade IK Sävehof är man nu ute efter revansch och sina första poäng i Handbollsligan. Motståndarna Lugi är laget som av den samlade tränarkåren har tippats sist i tabellen.

I debutanternas trupp hittar vi bland andra mittnian och 21-åringen Nova Hallén. Hallén har representerat klubben under hela sin karriär och ser fram emot söndagens hemmamatch.

– Kul och spännande match, men även viktig för oss. Det ska bli väldigt roligt att bara spela och så får vi se vart det tar oss, säger Hallén.

Huvudtränare för Aranäs är välmeriterade Rustan Lundbäck, som bland annat är känd för sin framgångsrika period i IK Sävehof. En tränare som Hallén trivs med.

– Jag gillar Rustan jättemycket. Jag tycker att han är väldigt bra på att se alla spelare och jobbar väldigt mycket individuellt med oss så att jag känner att man får väldigt stor utvecklingspotential med honom.

Hallén själv tar ansvar på planen och är gärna inblandad i avgörande situationer.

– Jag är en spelare som gärna sätter mina medspelare i läget och slår gärna den sista passningen.

Vad är ert mål som lag den här säsongen?

– Vi har inte pratat om det så men vi är där för att stanna och jag hoppas att vi ska kunna vara med och utmana, svarar Hallén som är positivt inställd till debutsäsongen i högsta serien.

Även om laget inte har något uttalat mål har hon det klart för sig vad som kommer att krävas av dem.

– Det är viktigt att vi kommer in i det här tempot som är i Handbollsligan. Det är mycket större tempo, bollsläpp, allting går mycket mycket fortare och det gäller ju för oss att kunna hantera det och ha så lite tekniska fel som möjligt.

Vad gäller Halléns individuella mål för säsongen är hon också tydlig.

– Jag vill självklart prestera mitt yttersta och göra det som krävs för mig själv men också för laget. Jag vill bidra med så mycket som möjligt så får man ju se vart det leder.

14:00 är det avkast mellan Aranäs och Lugi. Även Lugi förlorade sin premiärmatch så det lär vara två revanschsugna lag som gör upp på söndagseftermiddagen.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Aranäs kommande fem matcher

17 september, 14.00: HK Aranäs–Lugi HF
22 september, 19.00: HK Aranäs–Skövde HF
30 september, 15.00: Kristianstad HK–HK Aranäs
20 oktober, 19.00: HK Aranäs–Skuru IK
25 oktober, 18.00: VästeråsIrsta HF–HK Aranäs

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån