Yasminee Gluic: ”Ingenting är omöjligt”

Med två raka segrar i bagaget har tabelltian Kungälvs HK vind i sina grönvita segel. Men om slutspelsdrömmen ska leva kvar behöver helgens resultat gå Kungälvs väg.
– Såklart hoppas vi på slutspel. Men oavsett har vi gjort det bra med vårt unga lag, säger formstarka Yasminee Gluic som nyligen förlängde sitt kontrakt med Kungälv.

KUNGÄLVS HK–SKURU IK
LÖRDAG 27 FEBRUARI 15.00
SÄNDS PÅ CMORE

Sorunda IF-fostrade Yasminee Gluic kommer närmast från en sprakande derbyinsats. I bortamötet med Önnereds HK nådde hon 50% i räddningsstatistik. En målvaktsprestation som ledde till två Kungälvspoäng.

– Det var jättekul. Vi ville verkligen slå Önnered om man får säga så. Det var skönt att hela laget levererade, berättar Gluic inför lördagens hemmamatch mot Skuru IK.

Firade ni lite extra med tanke på derbykänslorna?

– Nja, inget speciellt. Men vi stannade kvar lite längre än vanligt i omklädningsrummet och dansade. Det var typ det.

Det låter ju som det bästa firandet?!

– Ja, haha. Det var gött.

Gluic kom till Kungälv julen 2019 då hon lämnade ett Byåsen i konkurs. Fem år i de norska ligasystemen fick räcka.

– Jag visste att intresset fanns från Kungälv då de tappade Sofie Börjesson till Sävehof inför den säsongen. Så när Byåsen gick i konkurs lämnade jag mitt under julen.

Hur hamnade du i Norge från första början?

– Jag sökte gymnasiet dit. 2014 flyttade jag och började andra året. Det är lite pinsamt att berätta kanske men Larvik var mitt favoritlag då. Det var därför jag flyttade dit.

Vad betydde åren i Norge för dig?

– Utan åren i Norge tror jag inte att jag hade varit den målvakten som jag är idag. De har en annan målvaktsstil där och annan kunskap. Jag är tacksam över den erfarenheten.

Inför SHE:s tredje sista omgång ligger Gluic trea i målvakternas MEP-liga. Som svar på de fina prestationerna förlängde hon nyligen sitt kontrakt med Kungälv för ytterligare en säsong

– Det kan bli spännande nästa år. Jag har fått förtroende från Hamed (Khazrai) och vill fortsätta bygga på den tryggheten. Jag vill fortsätta utvecklas som förstamålvakt.

Kungälvs HK:s chanser till slutspel är tämligen små. Till den närmaste konkurrenten VästeråsIrsta har de två poäng samt 70 minusmål att ta in. Dock möts lagen i den sista omgången.

– Förlorar vi i helgen mot Skuru samtidigt som Västerås besegrar Skövde blir det tufft. Men om vi vinner och de förlorar har vi alla chanser. Större saker har hänt. Vi hoppas såklart på slutspel. Ingenting är omöjligt. Men alldeles oavsett har vi gjort det bra med vårt unga lag.

Du tycker ni som lag har tagit kliv under vårsäsongen?

– Absolut. Vi spelar som ett lag nu och inte så individuellt. I höstas kände vi inte varandra så bra. Dessutom var de många av tjejerna som satt på bänken förra säsongen. Nu har alla axlat sina roller och tagit ansvar.

Hur ska ni ta er an Skuru?

– Genom att vara kyliga. Sen får vi stoppa Ulrika Olssons skytte och deras andra fas. Men framför allt ska vi ha fokus på oss själva och sätta våra spel.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Målvakternas MEP-liga

1. Rebecca Nilsson, Skuru IK
2. Gry Bergdahl, H65 Höör
3. Yasminee Gluic, Kungälvs HK
4. Sofie Börjesson, Sävehof
5. Josefine Hultberg Dahlgren, VästeråsIrsta
6. Hanna Eriksson, Önnered
7. Hanna Popaja, Lugi
8. Irma Schjött, H65 Höör
9. Mie Sörensen, Boden Handboll
10. Lærke Sørensen, Skara HF

Foto: Bildbyrån