Tre SHE-lag i Europaspel i helgen

Sju SHE-lag har redan fått EM-uppehåll medan Önnered och Skuru gör upp i den sista matchen i ligan under lördagen. Övriga tre lag spelar i helgen i Europacuperna: Sävehof, H65 Höör och Boden. 

CHAMPIONS LEAGUE: KÖPENHAMN HANDBOLL–IK SÄVEHOF

Champions League, gruppspel, omgång 6Lördag 13.45, sänds på TV3 Sport, Viaplay & Viafree

Säsongens sista Champions League-match är här Sävehof, för det blev definitivt klart förra helgen att Partillelaget slutar sist i gruppen och får kliva in i EHF-cupens gruppspel i vår när övriga lag i gruppen spelar vidare i huvudrundan. Här får laget chansen att avsluta snyggt mot ett lag Köpenhamn som inte kan få med sig fler poäng än de tre man tog mot Brest. Det finns gott om SHE- och Sävehof-bekantingar i Köpenhamn även om landslagsmålvakten Johanna Bundsen inte är återställd efter sin senaste hjärnskakning. Jenny Alm, Linn Blohm och Hanna Blomstrand, som alla samlas med landslaget på tisdag, spelar i Köpenhamn. 
Övriga matcher i Champions League

EHF-CUPEN: H65 HÖÖR–NYKØBING FALSTER

Söndag 16.00, kvalomgång 3, match 2:2

2017 års svenska respektive danska mästare möts här i kampen om en plats i gruppspelet i EHF-cupen. Det första mötet spelades i söndags i Næstved och danskorna vann då med 27–25 efter H65-ledning med uddamålet i halvtid. Svenskorna i Nykøbing Falster gjorde 20 av lagets mål (Johanna Westberg 8, Emelie Westberg 6, Anna Lagerquist 4, Angelica Wallén 2) medan Evelina Källhage (8) och Anna Olsson (5) var H65 Höörs främsta målskyttar. H65 Höör behöver vinna med antingen fyra bollar alternativt vinna med tre upp till max 26–23 för att gå vidare. Matchen spelas i Eslöv. 
Övriga matcher i EHF-cupen

CHALLENGE CUP: BODEN HANDBOLL–ZRK Z’DEZELE CELJE

Lördag 15.00 och söndag 13.00, båda matcherna sänds på SHE Play

Boden ligger sist i SHE där laget är utan seger, men hoppas hitta tillbaka på vinnarspåret med en framgång i Europaspelet. För motståndet står Z’Dezele från slovenska Celje, ett lag som ligger sexa i den inhemska ligan med tre segrar, en oavgjord och tre förluster på de inledande sju matcherna. Båda matcherna spelar i Boden, det första mötet under lördagen och det andra på söndagen. 
Det fjärde svenska laget i Europaspelet är Kristianstad HK som förra veckan avancerade till åttondelsfinal i Challenge Cup efter att ha besegrat kroatiska Bjelovar med sammanlagt 49–45 på de två matcherna som spelades i Kroatien.
Övriga matcher i Challenge Cup

DANIEL VANDOR

Bilden: Ida Gullberg, H65 Höör. Foto: Bildbyrån