Tindra Sahlin Wallenius: “Vi kommer ge allt”

Slutspelet närmar sig i Handbollsligan. För Skövde, som ligger precis ovanför slutspelssträcket, väntar tre tuffa matcher i avslutningen. 

Jag tror det viktigaste är att vi fokuserar på oss själva och att vi spelar som ett lag och att vi gör det som vi är bra på, säger Skövde-fostrade Tindra Sahlin Wallenius.

SKÖVDE HF–SKURU IK
LÖRDAG 16 MARS 15.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Den talangfulle mittnian Tindra Sahlin Wallenius har spelat i Skövde HF i hela sitt liv. Den här säsongen har hon bidragit med mycket poäng, ligger högt upp i den interna skytteligan och förlängde nyligen sitt kontrakt med moderklubben. 

– Jag trivs väldigt bra i Skövde och är nöjd med allt runt omkring och det nya tränarteamet så det blev ändå ett självklart val för mig att stanna.

När Sahlin Wallenius växte upp i Skövde spelade hon även fotboll. Men vid 16 års ålder valde hon att satsa fullt ut på handbollen. 

Hur bra var du på fotboll?

Nej, inte jättebra, eller jag var väl helt okej då kan man säga. Jag var ju ändå med i något västgötalag där och så. 

Vad vill du med din handboll?

– Högsta drömmen är väl att spela utomlands och kunna leva på det liksom. Sen är det ju en lång väg dit och det är hårt arbete som ligger bakom men det är ju min dröm liksom att kunna leva på handbollen, berättar Sahlin Wallenius som hittills den här säsongen har gjort 45 mål och 29 assist. 

I tabellen ligger Skövde precis över slutspelssträcket, på plats åtta, med tre poängs marginal ner till VästeråsIrsta på niondeplatsen. 

Hur nöjd är du över lagets säsong så här långt?

– Vi har väl inte riktigt kommit upp i de förväntningarna och förhoppningarna vi hade. Vi hade ju en målsättning innan säsongen och det har vi väl inte riktigt nått. Och nu har vi tre matcher kvar här och vi har ändå chansen att ta oss till slutspel så vi får väl se lite hur det går här nu.

Senast vann Skövde mot nästjumbon Kungälv och tog sin nionde seger för säsongen. Härnäst väntar tabellettan Skuru, som inte har förlorat på över två månader. Matchen har avkast 15:00 i Skövde idrottshall på lördag. 

Hur ska ni göra för att lyckas störa serieledarna?

– Vi vet ju att de är väldigt skickliga, gillar att spela snabbt så vårt fokus ligger väl i försvaret först och främst och att springa hem.

En tuff avslutning väntar för Skövdes del. Efter lördagens drabbning står ytterligare två svåra matcher mot topplagen Önnered och Höör på schemat. 

– Det är jättebra motstånd men sen tycker jag också att när vi väl spelar bra så är vi bra och det känns lite som att allt kan hända. Och den här säsongen så känns det som att alla lag vinner mot alla lag liksom så, ja, vi har verkligen inte gett upp utan vi kommer ge allt, säger Sahlin Wallenius som tror att laget har goda chanser att nå slutspel.

– Jag tror det viktigaste är att vi fokuserar på oss själva och att vi spelar som ett lag och att vi gör det som vi är bra på. Då har vi alla möjligheter till att ta hem några till poäng här nu.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Foto: Bildbyrån