Svea Lind: “Vi har goda chanser att nå slutspelet”

I Tilde Skoogs skadefrånvaro har Svea Lind tagit för sig rejält i VästeråsIrsta. Vänstersexan har klivit fram som en bärande spelare och ligger tvåa i den interna skytteligan.

– Det har känts bra. Men samtidigt så saknar jag såklart Tilde bredvid mig, berättar 21-åringen.

VÄSTERÅSIRSTA HF–KRISTIANSTAD HK
LÖRDAG 17 FEBRUARI 15.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Svea Lind är inne på sin tredje seniorsäsong med moderklubben VästeråsIrsta HF. Den här säsongen har hon fått axla stort ansvar och varit framträdande. När lagets då bästa målskytt Tilde Skoog skadade knät tidigt in i säsongen blev Svea Lind ersättaren på vänstersex-positionen. Hon gjorde det med bravur och har sedan dess varit en av VästeråsIrstas mest pålitiliga spelare.

– Det har känts bra. Men samtidigt så saknar jag såklart Tilde bredvid mig. Hon gör mycket också att ta och lära av. Men som sagt, det har känts väldigt bra och har varit väldigt kul att få ta så mycket ansvar som jag ändå har fått göra, säger 21-åriga Lind som ligger tvåa i den interna skytteligan bakom lagets stora poängkung Ellen Göthlin. 

Vad är förklaringen till din fina form?

– Absolut speltiden, att man får spela så mycket, det gör ju mycket. Samtidigt som man har en hyfsat god form och spelar med lagkamrater som är duktiga på att sätta en i lägen. 

Trots en stark säsong så här långt är det tydligt att Lind inte vill sväva iväg och måla upp stora planer för framtiden. 

– Jag har väl inte kollat så mycket framåt egentligen. Jag är mer här och nu och försöker få ut det mesta på varje träning liksom så får jag se vart det tar mig. 

Inga specifika mål?

– Såklart att man alltid siktar på landslaget på något vis, så det är väl drömmarna ligger. 

Vem är du utanför handbollsplanen?

– Då är jag väl en tjej som gillar att umgås med sin familj, sina vänner. Pluggar gör jag, företagsekonomi, vid sidan av. 

Hur är det att kombinera handbollen med studierna?

– Det funkar jättebra tycker jag. Det är en väldigt bra kombo. 

Med fem matcher kvar och 15 inspelade poäng befinner sig VästeråsIrsta precis under slutspelsstrecket. Precis ovanför strecket ligger Skövde på lika många poäng och endast målskillnad skiljer dem åt. 

Hur ser du på era chanser att ta er till slutspel?

– Jag ser att vi har goda chanser att nå slutspelet, absolut, säger Lind som menar att VästeråsIrsta är beredda att göra vad som krävs. 

– Vi ska kriga för att få de här sista poängen nu som är kvar. 

I jakten på de återstående poängen blir nästa prövning på lördag hemma mot Kristianstad. Ett lag som är tabellsjua, två poäng före VästeråsIrsta. När lagen möttes i Kristianstad i höstas drog VästeråsIrsta det längsta strået och vann med fem bollar. 

– Jag tyckte att vi höll oss till våra spelplaner och det vi liksom har kommit överens om och satte dit våra lägen som alltid är lika viktigt.

Vilka blir nycklarna i lördagens match mot Kristianstad?

– Framför allt att hålla ner de tekniska felen, som vi gjorde nu senast mot Kungälv. Men annars mycket fokus på vårt spel och vad vi själva ska göra. 

Även Kristianstad befinner sig nära slutspelssträcket. KHK står på 17 poäng och kan därmed bli ikappsprungna av VästeråsIrsta i lördagens drabbning, som har avkast 16:30 i Västerås Arena. 

SIXTEN ÖSTBÄCK

OMGÅNG 18

Onsdag 14 februari, 18.00: IF Hallby–Kungälvs HK, 24–23
Onsdag 14 februari, 19.00: IK Sävehof–Skara HF, 30–34
Torsdag 15 februari, 19.00: Önnereds HK–Skuru IK, 27–27
Lördag 17 februari, 15.00: VästeråsIrsta HF–Kristianstad HK
Söndag 18 februari, 15.00: H65 Höör–Lugi HF
Måndag 19 februari, 19.00: Skövde HF–HK Aranäs