Södrén: ”Kul med höga förväntningar”

Förra årets semifinalist mot silvermedaljören. SHE inleds direkt med en toppmatch mellan Skuru IK och H65 Höör.
– Försvaret kommer bli avgörande, säger Skurus lagkapten Jenny Södrén.

SKURU IK–H65 HÖÖR • 12 september 19.00 • Nacka bollhall • Sänds även på SHE Play

– Det kan inte börja bättre. En premiär mellan två lag som är otroligt taggade och kommer ge 100 procent. Det kommer att bli väldigt tufft och jämnt, men jag hoppas att vi går segrande ur matchen och får en bra start på säsongen, säger Jenny Södrén.

I fjol gick Skuru till semifinal där man förlorade mot Sävehof. Jenny Södrén, som gjorde 64 mål i grundspelet, tror att laget kan fortsätta att utmana i toppen. 

– Har man varit flera finaler och semifinaler de senaste åren vill man behålla den posttonen. Bara vi håller oss till det vi sagt och inte har bråttom. Säsongen kommer att vara lång och det gäller att vara ödmjuk inför alla matcher. Att hålla vårt spel och vara konsekventa under en lång period.

Inför säsongen tror flera tränare att Skuru kan gå hela vägen. På upptaktsträffen tippade sju tränare att klubben går till final och fyra stycken tror att Skuru vinner SM-guld. 

– Att vi tippas högt beror nog på att vi fått behålla stora delar av truppen. Det är positivt att man kan fortsätta där man slutade förra säsongen istället för att behöva bygga om laget. Men det är också kul att folk har höga förväntningar på oss. Så har det inte riktigt varit tidigare år.

Jenny Södrén är bara 24 år, men gör redan sin sjunde säsong i Skuru. Hon har haft en stor roll under flera år och har utvecklats till en av Sveriges bästa mittsexor.

– Jag har nog hittat en mer jämn nivå i mitt spel under de senaste åren. Jag har en högre lägstanivå och trivs i min roll där jag också vet vad som förväntas av mig. Sedan måste jag lyfta fram mina medspelare också. Jag har till exempel ett väldigt bra samarbete med Ulrika Olsson. Hon gör många av oss bättre och det gillar jag. Min roll är också att göra andra bra och det är något jag vill fortsätta med. Att fixa bra lägen åt både mig själv och medspelarna.

Vad behöver Skuru göra för att besegra Höör och få en bra start på säsongen?

– Jag tror att försvaret blir avgörande om vi ska vinna. Att vi får springa mycket och få lite enkla mål. Det behöver inte vara mycket krångligare än så.

MARCUS HEED

Mittsexor med högst MEP-poäng 2017/18

1) Jenny Södrén, Skuru, 43,49
2) Elisabeth Collado, Skövde, 42,14
3) Olivia Löfqvist, Lugi, 35,27
4) Ronja Westerlund, Heid, 29,52
5) Linnéa Jönsson, Önnered, 29,18

RESTEN AV PREMIÄROMGÅNGEN

Torsdag 13 september: 
Kristianstad HK–IK Sävehof (19.00)
Sänds på Sportkanalen & C More
Önnereds HK–Kungälvs HK (19.00)
Sänds på SHE Play
BK Heid–Boden Handboll (19.30)
Sänds på SHE Play
Fredag 14 september:
VästeråsIrsta HF–Skara HF (19.00)
Sänds på SHE Play
Söndag 16 september: 
Lugi HF–Skövde HF (17.30)
Sänds på SHE Play

Foto: Bildbyrån