Ehrnbring Försäsongens mästare 2018

Fyra svettiga, stentuffa test avgjorde vem i SHE som är Försäsongens mästare 2018. Vinnaren, ja faktiskt en överlägsen sådan, blev en veteran från Göteborg.

Jessica Ehrnbring visade onekligen klassen när hon klev in i Eriksdalshallen och sopade hem tre av fyra delmoment i Försäsongens mästare 2018. Därmed blev totalsegern också självklar.

– Haha, det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra faktiskt. Jag trodde på lite mer kluriga övningar likt dom som herrarna hade förra säsongen, men nu blev det rena fystester i stället. Samtidigt var man lite jagad när man kom dit och skulle visa hur stark man är. Många var mer nervösa än vad jag trodde, så det gällde att inte ryckas med i det, säger Önneredsspelaren.

Kommer vinnarskallen fram i såna här situationer också?

– Ja men absolut, speciellt i en gren som plankan när alla gör den samtidigt. Jag hade aldrig löst över sju minuter på egen hand, det finns bara inte. Jag var nästan chockad när jag insåg att jag klarade över sju. Själv hade jag kanske gjort fem, men nu ville jag inte lägga mig före någon annan (skratt)!

Men du – vad hände med benpressen egentligen?

– Haha, ja det är ju inte riktigt min starka sida får man säga. Samtidigt var jag glad över att det var just benpress och inte mer med knäböj. Jag åkte på diskbråck för ett par år sedan och har sedan dess inte kunnat maxa i skivstångsövningar. Men det här var mer skonsamt för ryggen.

Vad är en seger i Försäsongens mästare värd?

– Det är en kick, definitivt. Framför allt var det rolig att vara där uppe med alla andra och umgås en hel dag. Det var mycket dötid mellan grenarna så det blev lite hets om ålder och annat kan jag säga, då var det rätt skönt att visa att man är starkare även efter 30-strecket (skratt).

– Sedan är det kul att höra snacket från lagkompisarna när man kommit hem, hur dom tippar vilka som ska ta hem olika grenar och så. Det har nämnts att jag inte får vara lagkapten mer om jag om inte vinner!

För Jessica Ehrnbring var förra säsongen inte minst en stor personlig framgång, då hon slog sig in i toppen av såväl skytteligan som assistligan. Nu hoppas hon kunna rida vidare på den säsongen.

– Det gick faktiskt som bäst på vårsäsongen, hösten var lite knackig för min del men det blev bättre och bättre och det var skönt att få en sådan avslutning där det bara flyter. Man ville bara köra på med det flytet. Men det gäller att hålla i det även den här säsongen, det är nu det gäller.

Vad kan vi förvänta oss av Önnered den här säsongen?

– Vi har ett helt annat utgångsläge den här gången eftersom vi var nykomlingar förra säsongen och halva laget var nytt. Då kunde vi överraska lite mer, många var inte så pålästa på oss vilket hjälpte oss en del. Nu vet alla vilka vi är och vad vi går för. Jag tycker vi fått in bra nyförvärv på positioner där vi behövde förstärka, som Maja Eriksson på vänsternio och så vidare. Dessutom har vi fått spela ihop oss ännu mer.

– Samtidigt gäller det att ha inställningen att få med sig så mycket poäng som möjligt från varje match. Det blir lätt att man snackar om att vinna rätt matcher, men inställningen måste vara att vinna varje match. Nu mer än tidigare är det möjligt att sno poäng av topplagen.

Med tanke på de förstärkningar ni fått in, blir det lite mindre ansvar på dina axlar då?

– Egentligen var det mest i slutet som jag bar det ansvaret i och med att jag var väldigt lyckosam då. Jag blev någon slags målgörare där (skratt), normalt är jag ju mer en playmaker. Men visst, det känns som att bredden är bredare och vi har spelare som Malin Sandberg som gjorde sin första a-lagssäsong i fjol men nu är ännu mer rutinerad.

MARCUS LÖFSTRÖM

SLUTSTÄLLNING FÖRSÄSONGENS MÄSTARE

Spelare/klubb – Gren 1 – Gren 2 – Gren 3 – Gren 4 – Slutpoäng
1. Jessica Ehrnbring/Önnereds HK – 30 – 11 – 30 – 30 – 101
2. Line Hindhede/Skara HF – 26 – 16 – 24 – 26 – 92
3. Jannike Wiberg/H65 Höör – 11 – 30 – 14 – 24 – 79
4. Kristina Zubonja/BK Heid – 14 – 23 – 20 – 22 – 79
5. Ulrika Olsson/Skuru IK – 19 – 6 – 26 – 18 – 69
6. Elisabeth Collado/Skövde HF – 16 – 19 – 18 – 16 – 69
7. Johanna Forsberg/IK Sävehof – 24 – 11 – 16 – 12 – 62
8. Melissa Petrén/Lugi HF – 8 – 11 – 22 – 20 – 61
9. Sara Nordström/Boden – 22 – 19 – 12 – 8 – 61
10. Viola Paulsen/VästeråsIrsta – 11 – 23- 10 – 14 – 58
11. Linnéa Efraimsson/Kristianstads HK – 6 – 26 – 8 – 6 – 46
12. Elin Sige/Kungäls HK – 19 – 11 – 6 – 10 – 46

TOPP TRE BÄNKPRESS
1. Jessica Ehrnbring/Önnereds HK, 24 repetitioner
2. Line Hindhede/Skara HF, 22 repetitioner
3. Johanna Forsberg/IK Sävehof, 21 repetitioner

TOPP TRE BENPRESS
1. Jannike Wiberg/H65 Höör, 53 repetitioner
2. Linnéa Efraimsson/Kristianstads HK, 26 repetitioner
3. Kristina Zubonja/BK Heid, 23 repetitioner

TOPP TRE SKOTTHASTIGHET
1. Jessica Ehrnbring/Önnereds HK, 100 km/h
2. Ulrika Olsson/Skuru IK, 99 km/h
3. Line Hindhede/Skara HF, 93 km/h

TOPP TRE PLANKAN
1. Jessica Ehrnbring/Önnereds HK, 7 minuter och 7 sekunder
2. Line Hindhede/Skara HF, 6 minuter och 51 sekunder
3. Jannike Wiberg/H65 Höör, 6 minuter och 39 sekunder