Skuru vann med nöd och näppe

Det såg länge ut som att Skuru IK skulle vinna bekvämt över Skara HF på måndagskvällen. Som mest ledde Nackalaget med sju bollar i andra halvlek. Men gästerna från Skaraborg vägrade att ge sig, och var till slut bara några hundradelar i från att få med sig en poäng från Nacka Bollhall. 29–28 (17–11) skrevs slutresultatet.

I fjol slutade båda matcherna mellan Skuru och Skara 28–27 till Nackalaget. Uddamålet skiljde också lagen åt även i kväll. Men det var mycket nära att Skara kvitterade till 29–29 i matchens sista skede. Efter en miss av Alexandra Bjärrenholt fick Melanie Felber chansen att kontra in kvitteringsmålet. Men slutsignalen hann ljuda i Nacka Bollhall innan bollen passerade mållinjen.

– Det var en jättestark upphämtning av oss. Men vi kunde ha gjort det bättre i första halvlek och i början av den andra. Vi gjorde Rebecca Nilsson till världens bästa målvakt. Hon var bra idag, sade Felber efter slutsignal.

Fem minuter tidigare ledde Skuru med 28–23. En till synes trygg ledning.

– Vi hade en stabil ledning. Men det blev tajt i slutet efter att vi hade bommat några lägen, konstaterade en lättad Alexandra Bjärrenholt i Skuru.

Bästa målskytt i Skuru blev just Bjärrenholt samt högernian Isabel van Kerkvoorde. De gjorde fem mål vardera. I Skara var Felber på sedvanligt målhumör. Vänsterkanten gjorde hela åtta mål.

Premiäromgången avslutas i morgon med mötet Skövde HF–VästeråsIrsta HF.