Skuru tillbaka på vinnarspåret

Efter två raka förluster mot Kungälv respektive Sävehof fick Skuru IK på söndagskvällen smaka på segerns sötma igen. Borta mot Lugi HF vann man med 30–21 (15–12).

Som så många gånger tidigare var det Alexandra Bjärrenholt som ledde de grönvita styrkorna. Niometersspelaren var som vanligt på spelhumör och slet förtjänstfullt i Skurus försvar- och anfallsspel. Efter 30 spelade minuter stod hon på åtta gjorda mål.

– Vi kommer i bra fart och har hyfsat bra koll på dem bakåt. Det känns helt okej, sade Bjärrenholt i halvtidsvila.

Paussiffrorna skrevs 12–15. I hemmalaget Lugi var det framför allt Cornelia Dahlström som visade framfötterna. Den före detta Skuru-spelaren öppnade det vinröda målkontot och var produktiv matchen igenom.

– Jag tycker vi spelar bra ibland, men domarna är inte riktigt med oss. Sen har vi mer tekniska fel än vad de har, så det är rättvist, menade Dahlström i paus.

Systrarna Delac i Lugi var snabba på att presentera sig: Sofia Delac på högernio gjorde 2–1 medan Lovisa Delac på mittnio utökade till 4–3. Sammanlagt gjorde de sju mål.

Glädjande för Lugi var att Isabelle Gulldén gjorde sin första handbollsmatch sedan graviditeten förra året. Gulldén gjorde därmed sitt första framträdande på plan sedan bortamatchen mot Kristianstad HK den 22 mars 2023.

– Det är oerhört roligt att vara tillbaka och få matchkänsla igen, kommenterade Gulldén efter matchen.

Till följd av sjukdom missade Skurus högernio Felicia Palm Robertsson de två senaste matcherna mot Kungälv och Sävehof. Till dagens drabbning var dock 22-åringen frisk och kry. Palm Robertsson gav bredd och skyttekraft till Skurus uppställda anfallsspel.

Lugi var ihärdiga under stora delar av andra halvlek. Och i den 50:e minuten reducerade Lovisa Liljenberg till 20–22. Men krafterna hos hemmalaget tog slut under matchens sista tio minuter. Skuru stod pall bakåt och kontrade in flera mål på raken. På drygt sex minuter gick Skuru från tvåmålsledning 22–20 till åttåamålsledning 28–20.

– Man har inte råd att göra dem misstagen som vi gjorde idag mot Skuru, menade Gulldén.

Med endast 20 insläppta mål var Skurus burväktare Rebecca Nilsson en av matchens giganter. Målvakten, som så sent som i fjol spelade i den tyska högstadivisionen, fick också priset som bortalagets främsta aktör efter slutsignal.

Till slut skrevs slutresultatet 21–30. Därmed bryter Skuru sin två matcher långa förlustsvit. Tabelljumbon Lugi inkasserar däremot sin femte raka förlust. Dessutom var detta Lugis tolfte raka förlust mot Skuru IK.

Omgång 13 avslutas på onsdag kväll med toppmötet H65 Höör–IK Sävehof.

LUGI HF–SKURU IK 21–30 (12–15)

Målskyttar, Lugi: Cornelia Dahlström 6, Mariel Beugels 4, Sofia Delac 4, Lovisa Delac 3, Ofelia Shoai Hallberg 2, Lovisa Liljenberg 2.

Målskyttar, Skuru: Alexandra Bjärrenholt 12, Carolina Ingesson 3, Clara Petersson Bergsten 3, Felicia Palm Robertsson 3, Kaja Stojilkovic 3, Rikke Dahl Nielsen 2, Alice Salmi, Michelle Holgersson, Isabel van Kerkvoorde, Hanna Lundvall,