Skuru och H65 Höör kliver in i Europaspelet

Skuru IK och H65 Höör inleder sin tävlingssäsong till helgen. Det handlar om EHF-cupens första omgång. För Skuru väntar ett dubbelmöte på Island, medan H65 får schweisiskt besök i Sporthallen. 

Skuru och H65 Höör är utöver den regerande mästaren IK Sävehof Sveriges representanter i Europaspelet på damsidan. De båda lagen spelar dubbelmöten till helgen, en vecka före SHE-premiären. 

För fjolårets silvermedaljörer Skuru IK väntar en helgresa till Island för dubbelmöte i EHF-cupen med Valur. Första matchen spelas fredagen den 6 september och returen två dagar senare den 8 september.

– Det är otroligt viktigt och utvecklande med internationell erfarenhet för alla spelare. Vi gör det självfallet inte lättare för oss genom att spela båda matcherna på bortaplan men det är inte heller meningen. Nu prövas vi internationellt direkt och det är det vi vill, säger tränaren Mats Kardell till klubbens hemsida

H65 Höör bjuder å andra sidan in de schweiziska mästarna LC Brühl till matcher den 7 och 8 september. Ola Månsson delar med sig av sina tankar inför helgens drabbningar på H65:s Facebooksida

– De är ledande i schweizisk handboll. De har vunnit ligatiteln sju-åtta gånger på tio år. Det blir svårt att säga hur motståndet spelar med tanke på att de bara spelat en match hittills.

Skuru inleder seriespelet i SHE med bortamatch mot regerande mästaren IK Sävehof, medan H65 premiärspelar i Stockholm mot nykomlingen GT Söder.