Sävehof vann på nytt – leder matchserien med 2–1

De regerande svenska mästarna IK Sävehof har kopplat ett stabilt grepp om SM-guldet. Under fredagskvällen vann Partillelaget 33–29 (15–11) mot H65 Höör. Därmed står det 2–1 i matcher till de gulsvarta.

Precis som i tisdags var de gulsvarta i förarsätet i större delen av matchen. Gästande Höör inledde piggt. Genom Emma Jönsson gick man upp i ledning 5–3 efter drygt åtta minuter spelade.

Sävehof replikerade dock snabbt. Bara en liten stund senare var det kvitterat. Först genom Frida Rosell som reducerade till 4–5 på straff, och sedan genom Laura Jensen som satte 5–5.

I den 16:e minuten tog Sävehof ledningen 8–7. Därefter såg Ida Sembe till att utöka hemmalagets övertag. Först till 9–7, sedan till 10–7. Höör kunde ej få hål på Johanna Bundsen i hemmakassen och som konsekvens hamnade man i ett jobbigt underläge. Faktum är att Höör aldrig kom ikapp Sävehof i matchen. För sina 17 räddningar förärades Bundsen med priset som hemmalagets bästa spelare efter slutsignal.

15–11 skrevs paussiffrorna. I andra halvlek var Höör som närmast ett mål bakom Sävehof.

Bästa målskyttar i Sävehof blev Frida Rosell och Laura Jensen som svarade för sju mål var. I Höör fick åttamålsskytten Emma Jönsson priset som Matchens lirare.

Match 4:5 I SM-finalserien spelas på söndag klockan 18.10 i Eslövshallen. Vinner Sävehof har de säkrat sitt 16:e SM-guld på damsidan.

IK SÄVEHOF–H65 HÖÖR 33–29 (15–11)

Målskyttar, Sävehof: Frida Rosell 7, Laura Jensen 7, Ida Sembe 5, Irma Wester Kocanovic 3, Carmen Martin 3, Johanna Forsberg 2, Nina Koppang 2, Johanna Bundsen, Thea Blomst, Stella Huselius, Olivia Mellegård.

Målskyttar, Höör: Emma Jönsson 8, Isabelle Andersson 4, Ida Gullberg 4, Cassandra Tollbring 4, Emma Nuhanovic 2, Alma Skretting 2, Elsa Åsberg 2, Victoria Larsson, Johanna Östblom, Gry Bergdahl.