Sävehof gick om Skuru i sista omgången

Ett revanschsuget IK Sävehof från semifinalförlusten i ATG Svenska cupen såg till att besegra Skuru IK i måndagens seriefinal. Med vinstsiffrorna 28–24 gick de om Nackalaget i tabellen och slutade på förstaplats.

De gulsvarta stod för en imponerande prestation i Nacka Bollhall. Med en storspelandes Sofie Börjesson i kassen höll de nere Skurus siffror, samtidigt som Jamina Roberts var ett flitigt anfallshot med sju fullträffar i protokollet.

.– Det är skönt att vi presterar när det verkligen gäller något. Det var seriesegern vi spelade om ikväll, summerade Roberts till CMore efter slutsignal.

Sävehof ledde redan i paus med 16–9.

– Bakåt står vi bra och framåt kommer vi till de lägena vi vill. Alla är revanschsugna från Svenska cupen-förlusten, kommenterade Sofie Börjesson, som slutade på 44 i räddningsprocent.

– Bakåt står vi bra och framåt kommer vi till de lägena vi vill. Alla är revanschsugna från Svenska cupen-förlusten, kommenterade Sofie Börjesson, som slutade på 44 i räddningsprocent.

Med slutresultatet 24–28 gick Sävehof om Skuru i tabellen i kraft av bättre målskillnad. Förstaplatsen är en fjäder i hatten för Partillelaget som nu kliver in i SM-slutspelet med en moralstärkande bortaseger i ryggen.

I de sex övriga matcherna noterades bland annat avgörande segrar för VästeråsIrsta och BK Heid. De sistnämnda hemmabesegrade Kungälvs HK och såg till att Kärra HF, som slutade sist, får spela allsvenskan nästa år.

BK Heid får däremot spela kvalmöte med HK Aranäs.

Utöver Sävehof och Skuru ska även VästeråsIrsta, Önnered, H65 Höör, Skara, Lugi och Kungälvs HK spela SM-slutspel.

Omgång 22

Mån: BK Heid–Kungälvs HK 28–19
Mån: Kärra HF–Kristianstad HK 26–26
Mån: H65 Höör–Skövde HF 32–19
Mån: VästeråsIrsta HF–Önnereds HK 29–21
Mån: Skuru IK–IK Sävehof 24–28
Mån: Lugi HF–Skara HF 21–23

SM-kvartsfinaler

IK Sävehof–VästeråsIrsta HF
Skuru IK–Önnereds HK
H65 Höör–Skara HF
Kungälvs HK–Lugi HF

Kval till SHE

BK Heid–HK Aranäs

Foto: Bildbyrån