Sara Olofsson: ”De är inte omöjliga att slå”

Lugi ska resa sig efter påsksmällen i första semifinalen mot Skuru och har nu chansen att utjämna i Sparbanken Skåne Arena.
– Det ska bli spännande att se lagets reaktion, säger Dragan Brljevic. 

LUGI HF-SKURU IK • ONSDAG 24 APRIL 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

Av de fyra semifinallagen i SHE har LUGI haft mest att göra. Kvartsfinalen mot Önnered gick till en femte och avgörande match, medan Skuru, Höör och Sävehof avfärdade sina motståndare redan efter tre försök. 

– Jag tror att det kan vara både och. Kroppen kanske behövde vila lite grann, men vi har fått två extra matcher att spela tillsammans. Det behöver inte vara någon nackdel. Vi har varit inne i slutspelet ett tag och inte behövt pausa under de senaste veckorna, säger Sara Olofsson.

LUGI vann med 3–2 i matcher mot Önnered och tog sig till semifinal för fjärde året i rad. 

– Jag tycker att vi gjort det bra. Vi mötte ett bra lag i kvartsfinal, men lyckades knyta ihop säcken och vara det starkaste laget. Det vara starkt av oss med tanke på att vi låg under med 2–1 och lyckades vända. Det är kul att spela semifinal nu.

Semifinalerna mot Skuru inleddes med en förlust. På skärtorsdagen vann Nackalaget stort i Eriksdsalshallen med 28–19. 

– Det är alltid tråkigt att förlora, speciellt med så mycket. Jag tycker kanske inte att det speglade matchen så mycket, men nu får vi alla fall chans till revansch. Vi ska vara starkare på hemmaplan och utnyttja det till vår fördel. Sedan ska vi putsa till några små detaljer för att göra det bättre. 

I ett ungt LUGI har Sara Olofsson gjort en bra säsong. Vänsternian missade hela säsongen 2016/17 på grund av en korsbandsskada, men har sedan förra året kommit tillbaka starkt. Nu gjorde 21-åringen 41 mål i grundserien, hennes bästa facit på seniornivå.

– Jag har spelat på lite olika positioner, men överlag har det känts bra. Just för att man tagit en större roll och varit mer delaktig i spelet. Det tar lite tid när man kommer tillbaka från skada. Inte bara fysiskt, utan man måste bland annat hitta tillbaka till rätt tajming. Förra säsongen handlade främst om det, att få in handbollstänket på nytt. Nu har jag kunnat jobba lite mer med teknik och sådana grejer. 

Skuru har bara förlorat en match den här säsongen. Hur ser du på att möta dem i semifinal?

– Alla lag i semifinal är bra lag, men det betyder inte att Skuru är omöjliga att slå. Det ska inte vara enkelt att gå till SM-final. De har bara förlorat en match, men det är nu det gäller att vara bra. Skuru är väldigt starka, men jag tror på vårt lag. 

Hur resonerar ni spelare med tanke på att ni är underdogs?

– Helt ärligt är det lite kul att slå i underläge. Även om inte alla tror på oss, så gör vi det. Och det är det som räknas mest. Men nu kan man kanske lägga pressen på Skuru istället. 

Hur ska ni rubba dem på hemmaplan under onsdagen?

– Vi har jobbat på smådetaljer och ska vara noggranna framåt. De är starka på att kontra, så därför får vi inte ge dem möjligheten att göra det. Det blir nyckeln för får del.

MARCUS HEED

SKURU IK–LUGI HF 1–0

18 april: Skuru IK–Lugi HF, 28–19
24 april, 19.00: Lugi HF–Skuru IK
28 april, 17.30: Skuru IK–Lugi HF
Ev 1 maj, 17.30: Lugi HF–Skuru IK
Ev 6 maj, 19.00: Skuru IK–Lugi HF