Christina Elm: ”Vi kommer att smälla på”

IK Sävehof åkte på en riktig kalldusch borta mot H65 Höör i första semifinalen. Nu siktar Partillelaget på att studsa tillbaka och kvittera matchserien. SHE tog ett kort snack med målvakten Christina Elm som berättar om sina tankar inför onsdagsmatchen. 
– Jag tror det blir en helt annan matchbild än senast, säger danskan.

IK SÄVEHOF-H65 HÖÖR • ONSDAG 24 APRIL 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Sävehof fick en mardrömsstart på semifinalserien mot H65 Höör. Det första mötet slutade 32–21 till Höör som gjorde det mesta rätt på sin hemmaplan. Föga förvånande var det landslagsspelaren och skytteesset Mikaela Mässing som blev målbäst med nio kassar. En lärdom som Christina Elm tillsammans med sina lagkamrater tar med sig till onsdagsmatchen i Partille. 

– Vi fick ingen träff på deras anfallsspel. Det är viktigt att man går upp och smäller på men det gjorde vi inte riktigt. Istället fick de spela runt som de ville. Det var något vi pratade om under och efter matchen. Det ska vi lära oss av, säger Elm inför den andra semifinalen. 

Christina Elm kom till Sävehof sommaren 2017 från Köpenhamn Handboll. Sedan dess har hon konkurrerat med inte en, utan två målvakter. Wilma Andersson och Isabelle Mouratidou håller precis som danskan hög klass. 

Hur tycker du dynamiken fungerar med tre målvakter?

– Det finns både fördelar och nackdelar med det. I Sävehof är vi tre riktigt bra målvakter som kan pusha varandra på ett bra sätt. På träningarna tvingas man prestera sitt högsta eftersom det finns två andra som vill stå i mål nästa match. Men sen blir det tufft att vara den målvakten som tvingas stå över och sätta sig på läktaren. Det är ingen hemlighet. 

Du lämnar Sverige för Frankrike och Dijon i sommar. Hur går tankarna inför den flytten?

– Det ska bli otroligt kul och spännande. Jag ser jättemycket fram emot att komma till Frankrike. Det är ett annat handbollsspel där samtidigt som man ställs mot otroligt duktiga spelare på landslagsnivå. Men nu är man inne i bubblan med Sävehof. Jag vill avsluta på bästa sätt och sedan blicka framåt. 

Slutligen, vad tror du det blir för matchbild på onsdag jämfört med senast?

– Det kommer bli en helt annan matchbild. Vi vill visa att matchen nere i Höör inte var vi utan vi kan bättre. Vi är inte något sårat djur, vi kommer smälla på. Vi har gjort bra matcher mot Höör tidigare och kan göra det igen. Allt kan fortfarande hända.

OLOF ERICSON

Sävehofs räddningsprocent i grundserien och kvartsfinal

Isabelle Mouratidou, 39% / 31%
Wilma Andersson, 36% / 0%
Christina Elm, 31% / 38%

H65 HÖÖR–IK SÄVEHOF 1–0

19 april: H65 Höör–IK Sävehof, 32–21
24 april, 19.00: IK Sävehof–H65 Höör
28 april, 16.00: H65 Höör–IK Sävehof
Ev 2 maj, 18.30: IK Sävehof–H65 Höör
Ev 6 maj, 19.00: H65 Höör–IK Sävehof

Foto: Bildbyrån