Sara Johansson: ”Blev inte som man trodde”

Efter en tung premiär jagar Skara HF revansch när de gästar Nacka Bollhall under onsdagskvällen. Sara Johansson har ett tydligt mål i sikte.

– Man vill helst inte gå på uppehåll utan några poäng, säger Skaras högernia.

SKURU IK–SKARA HF
ONSDAG 22 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Precis som vanligt går SHE snart in i säsongens första landslagsuppehåll. Men först väntar andra omgången där de lag som föll i sina premiärer får en chans att revanschera sig.

Ett av dem lagen är Skara HF. I fredags föll de hemma mot Lugi HF med 28–33. Tiomålsskytten och högernian Sara Johansson förklarar förlusten på följande sätt:

– Tyvärr fick vi inte tag i dem spelarna som vi hade pratat om inför. Emma Navne fick göra sju mål på en kvart till exempel.

Vad berodde det på?

– Vi gjorde inte det vi hade bestämt. Dåliga förberedelser, menar Johansson som vittnar om goda träningar inför mötet med svenska mästarna Skuru.

– Ja, vi har pratat lite om Lugi-matchen och vad vi behöver få bort. Vi tränade på dem detaljerna som vi var missnöjda med. Det känns bra.

Du gjorde själv tio mål i premiären. Hur nöjd var du med din egna prestation?

– Jo, det var väl skönt. Men spelaren (Cecilie Bjerre) jag mötte i försvaret gjorde också tio mål. Så det var plus minus noll i slutändan, fortsätter Johansson som är fostrad i Lindeskolans IF.

Skara och Skuru möttes i SM-semifinal i fjol. Totalt gick Skuru segrandes med 3–1 i matcher. Mycket tack vare mittsexan Vilma Matthijs Holmberg som ställde till stora bekymmer för Skaras defensiv.

– Det är Vilma jag minns allra tydligast från den semifinalserien. Vi hade stora problem med henne då. Hon är en riktig måltjuv.

Vad gör Matthijs Holmberg så svår att möta?

– Hon håller undan oss länge för att i sista stund löpa sig fri i luckan. Hon fångar allt och sätter oftast dit bollen. Man får inte ge henne några ytor.

Hur ska ni lyckas med det?

– Man får försöka vara två och två och hjälpas åt. Man får packa försvaret efter hur målvakterna vill ha det. Sen kan det ändras under matchen också. Vi får se vem som inte har dagen i Skuru.

Precis som många andra elitspelare följer Sara Johansson SHE med stort intresse. Hennes intryck från premiäromgången är att flera lag har överraskat.

– Jag tycker det är kul att Kärra startar serien med att ta två poäng. De har några matchvinnare i sitt lag som har varit med i högstaligan. Så jag blev inte jätteförvånad. Men trodde jag inte Skövde skulle ta poäng av Höör. Höör brukar ha en vinnarkultur i sitt lag, även om de inte hade alla spelare tillgängliga i den matchen. Det blev inte som man trodde.

Med tanke på jämnheten i många lag, blir det svårare för er att nå slutspel i år?

– Ja, vi har inte bevisat mycket som lag än. Men det där är svårt att prata om nu.

Hur resonerar ni inför onsdagens bortamatch mot Skuru?

– Alla vill vinna såklart. Man vill helst inte gå på uppehållet utan några poäng. Vi är taggade och revanschlystna.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Skara HF 2021/22

MV: Johanna Kjellman, Amanda Mouchard, Laerke Sørensen
V6: Emma Arlestad, Melanie Felber
M6: Elizabeth Collado, Emily Thompson, Sofia Berndtsson
H6: Linnea Sundholm, Ewelina Ström
V9: Julia Ehn, Emma Nävarp, Carolina Järlstam, Ellen Aronsson
M9: Maja Eriksson, Manuela Pizzo, Elin Andersson
H9: Sara Johansson, Ida Holm, Stella Muir, Elsa Nävarp, Thelma Holmström

Foto: Bildbyrån