Rosell inför avslutningen i CL-gruppspelet

Under söndagen spelar IK Sävehof sin näst sista match i gruppspelet av Champions League säsongen 2021/22. Klockan 16.00 är det avkast mot gruppettan tillika världslaget Györ. 

– Vi kan inte göra mer än vårt bästa. Vi får se hur långt det räcker, menar Frida Rosell.

IK SÄVEHOF–GYÖRI AUDI ETO
SÖNDAG 13 FEBRUARI 16.00
SÄNDS PÅ V SPORT EXTRA & VIAPLAY

Efter tre segrar av tolv möjliga ligger IK Sävehof näst sist i sin Champions League-grupp beståendes av åtta lag. Chanserna till gulsvart avancemang lever kvar när de sista två omgångarna nu ska avverkas. 

Nu på söndag gästas Sävehof av ungerska Györ och veckan därefter avslutar de gruppspelet borta mot slovenska RK Krim Mercator. Minst en seger krävs för att gå vidare till utslagningsfasen. 

– Vi kan inte göra mer än vårt bästa. Vi får se hur långt det räcker. Men såklart gör vi allt för att ta oss vidare, säger Sävehofs Frida Rosell.

Stockholmsbördiga Rosell kom till Sävehof i somras. Enligt henne själv har första tiden i Partille varit upp och ner. 

– Jag är inte riktigt nöjd med mina prestationer. Jag har höga krav på mig själv och det är svårt att komma in direkt i en ny miljö och prestera. Men det blir bättre och bättre. Jag trivs sjukt bra här, berättar mittnian som tidigare har representerat VästeråsIrsta och Skuru IK i den svenska högstaserien. 

Hur går dina tankar inför mötet med världslaget Györ?

– Det ska bli riktigt kul. Det var mäktigt att möta dem på bortaplan med deras publik. Jag ser fram emot matchen på söndag.

Är det dem här matcherna som var anledningen bakom din flytt till Sävehof?

– Ja, det skulle jag väl säga. Alla Champions League-matcher är roliga att spela. Det är en jättebra erfarenhet och nyttigt att få mäta sig de bästa lagen, fortsätter Rosell som utöver sin roll på nio meter även är Sävehofs straffskytt.

I SHE kan Sävehof stoltsera med 13 raka segrar. På frågan vad som gör laget så svårstoppade svarade Rosell följande:

– Det är en klyscha, men vi har tagit en match i taget. Det är så vi behåller lugnet och tryggheten. Sen har vi bra grundprinciper i spelet som vi alltid kan gå tillbaka till. 

Mot Győr på söndagen gäller det dock att hitta det lilla extra hos samtliga spelare om det ska gå vägen. Frida Rosell är väl medveten om vilken svår uppgift som väntar mot Stine Bredal Oftedal, Linn Blohm och kompani. 

– Förra matchen mot Györ släppte vi in mycket mål. Vi måste minska längden på deras anfall så de gör mindre mål, och även minska deras kontringsspel så gott det går. Själva måste vi hålla nere våra tekniska fel. Vi får inte stressa upp oss, avslutar Rosell.

IK SÄVEHOF, CHAMPIONS LEAGUE

Grupp B:
12 september: Krim Mercator, Slovenien (h), 29–28
18 september: Vipers Kristiansand, Norge (b), 25–34
26 september: Odense Håndbold, Danmark (h), 31–37
17 oktober: 
CSKA Moskva, Ryssland (b) 28–29
24 oktober: 
Kastamonu Belediyesi, Turkiet (h) 28–26
30 oktober: 
Györi Audi ETO, Ungern (b), 19–41
14 november: 
Metz Handball, Frankrike (h), 28–31
21 november: 
Metz Handball (b), 21–35
9 januari:
 Vipers Kristiansand (h), 23–42
23 januari: 
CSKA Moskva (h), 23–32
29 januari: Kastamonu Belediyesi (b), 29–26
6 februari: 
Odense Håndbold (b), 24–37
13 februari: Györi Audi ETO (h)
20 februari: 
Krim Mercator (b)

Foto: Bildbyrån