Rebecka Karlsson: ”Taggade för revansch”

26-åriga Rebecka Karlsson har varit en av SHE:s bästa spelare i år och ser gärna att säsongen förlängs för sitt BK Heid. I en intervju med SHE berättar vänsternian om revanschlusten efter första kvartsfinalsförlusten mot Skuru.
– Vi är taggade för revansch i Heidhallen. Jag hoppas vi kan bjuda upp till bra kamp, säger Karlsson.

BK HEID–SKURU IK
ONSDAG 24 MARS 19.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Efter ett veckolångt landslagsuppehåll återupptas SM-slutspelet i SHE. För den klassiska Göteborgsklubben BK Heid väntar rond två med Skuru IK från Stockholm på onsdagskvällen.

I Nacka Bollhall slutade första mötet 29–20 till seriesegrarna Skuru. Men nu siktar Heid på revansch i sin hemmaborg.

– Vi är taggade för revansch i Heidhallen. Jag hoppas vi kan bjuda upp till bra kamp och att det blir en tuff och jämn match, säger Rebecka Karlsson som med sina 174 poäng i grundserien placerade sig sexa i den totala poängligan.

Känner du dig bättre än någonsin?

– Ja, det gör jag faktiskt. Det har varit mycket speltid framåt och bakåt. Både ”CK” (Christer Karlsson, huvudtränare) och ”Linkan” (Magnus Lindqvist, assisterande tränare) har gett mig mycket förtroende. Det gör att man slappnar av och våga misslyckas. Då går det bra.

Vad är det som har stämt så bra spelmässigt?

– Mitt skytte framför allt. Men det har blivit lite av allt kan man säga. Spelet bakåt har gjort att jag kunnat följa med i andra fas.

Det lär riktas en del blickar mot Heidhallen på onsdag kväll med anledning av förra veckans stora nyhet. Efter ett bråk med Skuru bröt nyckelspelaren Ulrika Olsson sitt kontrakt.

Hur reagerade du på nyheten om Ulrika Olsson?

– Med chock. Det hade nog ingen räknat med. Ulrika är en sån viktig spelare för dem. Spontant kände jag att det var tråkgit för Skuru och för Ulrika själv såklart.

Vad kan ni dra för fördelar på plan av att inte behöva möta en av ligans målfarligaste spelare?

– Ulrika är ju jätteduktig och spelar 60 minuter framåt och bakåt. Men jag vet inte, de har fler bra spelare. Vi har pratat om det där och vårt fokus ligger på oss själva. Vi måste ha egna idéer.

Heid slutade åtta i grundserien och knep den sista slutspelsplatsen. En placering som överträffade tränartipset från upptaktsträffen i september. Poängskörden landade på totalt 18 pinnar.

– Vi är nöjda med vår prestation i grundserien. Det gick lite upp och ner och vi förlorade en del. Men vi tog några matcher som vi på pappret inte skulle ta. Det blev bara bättre och bättre vilket känns bra, fortsätter Karlsson som förlängde med Heid tidigare i våras.

– Det har gått så bra så det kändes tråkigt att sluta.

Har du blickarna utomlands?

– Det vet jag inte. Jag trivs här hemma och kontraktsförlängningen kändes helt rätt. Jag tar ett år i taget.

Vad var det som gick snett senast i Nacka?

– Vi släppte in alldeles för många lätta mål. När vi själva hade svårt att sätta bollarna framåt rann det iväg bakåt i första och andra fas. Vi borde ha stuckit in näsan lite mer. Det var ingen som vill grisa ner sig. Sen hade vi inte så bra skytte. Skuru kunde bara stå och vänta på sex meter.

Vad har ni pratat om för att rätta till spelmodellen?

– Sticka in näsan och få lite mer rörelse i anfallsspelet. Vi ska inte skjuta över treorna utan hålla det lite bredare. Sen måste vi våga trycka själva. Det är svårt att alltid behöva stå i uppställt spel.

Kan det vara svårt att våga mot ett lag som Skuru?

– Ja, lite så. Det blir ofta lättare att hålla i bollen och inte ta för snabba avslut. Men vid läge måste vi våga. Sen ska vi inte dra upp tempot för mycket. Det tjänar dem på i längden. Men lite mer än senast i allafall, avslutar poängglada Karlsson.

OLOF THYRELIUS ERICSON

KVARTSFINAL 1: SKURU IK–BK HEID

14 mars: Skuru–Heid 29–20
24 mars: Heid–Skuru
27 mars: Skuru–Heid
Ev 30 mars: Heid–Skuru
Ev 2 april: Skuru–Heid

Grundseriens poängliga

1. Ulrika Olsson, Skuru, 236 poäng
2. Sarah Carlström, Kristianstad HK, 202
3. Isabelle Andersson, H65 Höör, 200
4. Emma Navne, Lugi HF, 197
5. Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK, 175
6. Rebecka Karlsson, BK Heid, 174
7. Jamina Roberts, IK Sävehof, 166
8. Nikoline Lundgreen, Skövde HF, 149
9. Emma Lindqvist, H65 Höör, 147
10. Laura Jensen, IK Sävehof, 140

Foto: Bildbyrån