Rebecca Nilsson: “Inte främmande för det”

Efter en stark säsong hittills toppar Skuru IK tabellen tillsammans med IK Sävehof. Enligt hemvändaren Rebecca Nilsson är målsättningen en topp fyra-placering.

– Det är ett mål vi både tror och hoppas att vi kan nå om vi sliter hårt, menar Skuru-målvakten.

SKURU IK–HK ARANÄS
LÖRDAG 20 JANUARI 14:00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

En sex år lång period och ett SM-guld 2021 blev det i Skuru IK innan Rebecca Nilsson tog klivet till tyska TuS Metzingen. Efter två säsonger där valde Nackadottern i somras att vända hem och nu är hon inne på sin andra sejour i klubben.

– Jag var nog ganska klar tidigt att jag ville hem till Sverige. Sen hade jag fina anbud från andra klubbar, både i Sverige och i andra delar av Europa. Men jag kände väl att jag ville hem och landa lite grann, berättar Nilsson som ligger på niondeplats i målvaktsligan.

Hur har det varit att komma tillbaka till Sverige och Skuru?

– Jättekul, det har varit ett roligt halvår. ATG Svenska cupen har jag fått spela, det har jag inte gjort innan. Jag hann ju dra innan det drog igång så det var roligt. Sen tycker jag att vi har gjort en fin höstsäsong som lag och det spär ju på att det har varit ett riktigt kul halvår.

Vad tog du med dig från tiden i Tyskland?

– En helt annan fart i spelet och handbollsmässigt så har jag blivit smartare som målvakt. Jag mötte spelare som hade en bredare repertoar generellt än spelarna i Sverige så det är väl framför allt det.

Två år som proffs i Tyskland fick även Nilsson att växa utanför planen.

– Man har ett helt annat ansvar att ta vara på sig själv i Tyskland, upplever jag. Man blir lite mer ensam på så sätt. Jag utvecklades mest personligt.

Nilsson, som i år fyller 26, stänger inga dörrar för fler utlandsäventyr i framtiden.

– Beslutet att flytta hem är absolut inte definitivt. Sen tror jag inte att jag har landat i vad jag vill utan det får komma som det kommer. Men lyckas jag spela så pass bra i Sverige så jag får ett fint anbud, då är jag inte främmande för det heller. Men det ska kännas rätt om jag ska gå.

Skuru bortaslog Lugi i senaste matchen och studsade därmed tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster mot Kungälv och Sävehof.

– Det var skönt att kunna studsa tillbaka så snabbt. Kungälv var väl en av de sämre matcherna jag har spelat i mitt liv tror jag. Och Sävehof, de är ju giganter i svensk handboll så de ska ju vinna alla matcher de ställer upp i om man ska vara realistisk. Sen tycker jag att vi gör en jättefin halvlek mot dem. Så det var skönt att få två poäng mot Lugi.

Med 21 poäng ligger Skuru på delad förstaplats med Sävehof i tabellen.

Vad har ni för målsättning som lag resterande del av säsongen?

– Vi har ju sagt att vi vill komma topp fyra i serien och det står vi ju fast med. Det är ett mål vi både tror och hoppas att vi kan nå om vi sliter hårt. Sen är det ju klart att vi kommer sikta så högt vi bara kan men topp fyra är målet för oss som lag.

På lördag välkomnar Skuru nästjumbon HK Aranäs till Nacka Bollhall.

– Från våran synvinkel så förlorade ju vi en poäng senast vi mötte dem nere i Aranäs så vi är revanschsugna. Det är ett bra lag. Nykomlingar, men spelar väldigt moget för att vara nykomlingar så det blir en tuff match.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Foto: Bildbyrån