Emma Nuhanovic inför toppmötet med Sävehof

20-årige Emma Nuhanovic leder Höörs interna skytteliga och är en av lagets bärande spelare. Efter SM-final i fjol är mittnian hoppfull inför våren.

– Jag tror verkligen på oss och att vi kan komma långt även denna säsongen.

H65 HÖÖR–IK SÄVEHOF
ONSDAG 17 JANUARI, 19.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Regerande SM-finalisterna H65 Höör befinner sig på tredjeplats i tabellen efter halva säsongen spelad. En av lagets viktigaste spelare är den 20-årige mittnian Emma Nuhanovic.

– Jag tycker faktiskt att vi har gjort det jättebra hittills. Vi har haft en förlust mot Skara som vi inte riktigt räknade med men annars tycker jag att vi har följt den planen vi har haft. Vi har ju haft som målsättning att vi ska vara topp fyra så jag tycker ändå att vi har gjort det bra hittills, säger Nuhanovic som toppar Höörs interna skytteliga.

Så här långt har det blivit 68 mål och 39 assist för Nuhanovic. I senaste matchen mot Skara stod hon för en bra prestation när hon adderade tio mål på kontot.

– Jag har växt in i den rollen jag har fått av Ola (Månsson) och det handlar ju om att ta ansvar. Vissa matcher går ju bättre än andra såklart. Jag går in med inställningen att vi ska vinna matcherna och sen vad det är som krävs, ja det är olika från match till match. Det är väl roligt när man har självförtroende också. Man tar med sig det till matcherna framöver så sett.

Nuhanovic tio mål i bortamatchen mot Skara räckte inte för Höör och hemmalaget segrade med siffrorna 31-26 (12-13).

– Vi är ju ett lag den här säsongen som behöver spela, vi behöver vara 100 procent påkopplade allihopa på banan, både bakåt och framåt. Slappnar vi av på något vis eller spelar 95 procent någonstans så blir det sådana här matcher och det har vi inte råd med så vi måste liksom gå in med 100 procent i allting vi gör i alla matcher.

Nuhanovic värvades till Höör från HK Malmö inför förra säsongen. Hon tog tidigt en nyckelroll i laget och har den här säsongen tagit ytterligare kliv framåt.

– Man har väl alltid sina egna målsättningar, vad man vill med karriären och handbollen liksom. Jag hoppas ju kunna spela handboll flera år till så får man ju se vart man hamnar och så här men man har ju alltid som mål att man ska utomlands och spela där. Sen har jag ju skolan också att tänka på, säger Nuhanovic som fortsätter:

– Jag spelar ju handboll för att jag tycker att det är så jävla roligt att spela handboll. Jag har ju mina mål liksom men just nu spelar jag den här säsongen och strävar efter att vi ska spela slutspel och komma så långt som möjligt och försöka ta oss till SM-final.

Vad ger du er för chanser att nå SM-final i år igen?

– Jag tror att det handlar mycket om den utvecklingen vi har hittills och jag hoppas att vi ska fortsätta ha den utvecklingen. Jag ser själv jättestor potential med laget liksom och jag tycker att vi utvecklas varje match. Det är ju ändå snart dags för slutspel och jag hoppas när vi väl kommer dit att vi ska vara på den nivån vi vill vara på. Jag tror verkligen på oss och att vi kan komma långt även denna säsongen.

Hur går tankarna inför onsdagens hemmamatch mot serieledarna Sävehof?

– Det är alltid roligt att möta Sävehof. Senaste matchen vi möttes så var det ju lite berg- och dalbana kan man säga och man hade ju chansen att ta någon poäng där. Sen är det ju så, lite som jag sa innan om Skara, att vi måste i den matchen vara 100 procent påkopplade i hela 60 minuter och gör vi det så tror jag verkligen att det kan bli en bra match och kanske till fördel för oss då.

SIXTEN ÖSTBÄCK

H65 Höörs interna skytteliga

1. Emma Nuhanovic, 68 mål
2. Johanna Östblom, 52
3. Wilma Pettersson, 41
4. Alma Skretting, 27
4. Tilda Winberg, 27
6. Emma Rask, 25
7. Emma Jönsson, 22
8. Emely Persson, 12
9. Ebba Leo, 10
10. Vera Gidebratt, 7

Foto: Bildbyrån