Prestigemöten i ATG Svenska cupens kvartsfinaler

Samtliga gruppettor i ATG Svenska cupen har gått vidare till kvartsfinal och ställs nu mot varandra i fyra spännande dubbelmöten. Bland annat får vi se fjolårets SM-finalister Skuru IK och H65 Höör mot varandra.

– Det blir såklart roligt. Jag tror både vi och Höör har lite finalkänslor kvar i oss, säger Skurus Cornelia Dahlström. 

I slutet av september går ATG Svenska cupen in i sin kvartsfinalsfas. Åtta formstarka lag återstår i jakten på cupguldet. Samtliga gruppettor är kvar i turneringen. 

Från väst hittar vi IK Sävehof, Skara HF och Önnereds HK. Skåne representeras av Lugi HF, Kristianstad HK och H65 Höör. VästeråsIrsta HF, som imponerade stort i åttondelsfinalen mot Skövde HF, och Skuru IK är ensamma från sina respektive regioner.

Under fredagsförmiddagen lottades de åtta lagen mot varandra. Önnered ställs mot Skara, IK Sävehof får möta VästeråsIrsta och Kristianstad HK går upp mot Lugi HF i en Skåneduell. Men mest iögonfallande blir kvartsfinalen mellan H65 Höör och Skuru IK. I våras gjorde lagen upp om SM-guldet. 

– Det blir såklart roligt. Jag tror både vi och Höör har lite finalkänslor kvar i oss, kommenterar Cornelia Dahlström, vänsternio i Skuru IK. 

I finalserien var det Skuru som med 3–1 i matcher tog hem SM-guldet. Dahlström ser därför sitt lag som favoriter. 

– Vi vet också att H65 har lite skadebekymmer. Så det kan nog vara så att vi är favoriter. Men det krävs hårt jobb från vår sida, fortsätter Dahlström.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Kvartsfinallottningen

Kvartsfinal 1: Önnereds HK–Skara HF
Kvartsfinal 2: IK Sävehof–VästeråsIrsta HF
Kvartsfinal 3: H65 Höör–Skuru IK
Kvartsfinal 4: Kristianstad HK–Lugi HF
Det lag som står som hemmalag spelar första matchen på hemmaplan. 

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån