Olivia Löfqvist: ”Det kommer att lossna”

Olivia Löfqvist är inte nöjd med säsongsstarten men tror fullt ut på att LUGI snart kommer igång. Kanske redan till onsdagens möte när Kristianstad gästar Sparbanken Skåne Arena.
– Det ska bli kul att spela matcher igen, säger lagkaptenen i ett skadedrabbat LUGI. 

LUGI HF–KRISTIANSTAD HK
ONSDAG 7 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Förra veckan spelade landslaget två matcher mot Polen i Lund och Ystad, så därför fick lagen i SHE ett kort uppehåll för att samla ny kraft. 

– Även om säsongen precis har börjat så var det skönt med ett litet uppehåll. Vi har haft en bra träningsvecka och har egentligen bara kunnat fokusera på träning, säger Olivia Löfqvist

Efter två matcher står LUGI på noll poäng efter att ha förlorat de inledande matcherna mot H65 Höör och Skara. 

– Det är såklart inte den starten vi ville ha. Vi gjorde en bra prestation mot Höör i 50 minuter, men sedan orkade vi inte hålla upp det i slutet. Mot Skara var prestationen inte alls lika bra, då var det egentligen inte någon som kom upp i nivå. 

LUGI har stora skadeproblem med flera etablerade spelare borta, men den 22-åriga lagkaptenen känner ingen panik och tror på sitt lag. 

– Det kommer att lossna. Vi hade dessutom Emma Navne borta mot Skara senast och det gör skillnad. Jag tror fortfarande på att detta kommer bli bra. Det handlar om att gilla läget. Vi kan inte skynda på någon skada, vi som är på träningarna måste dra ett större lass.

Vad kan du göra som lagkapten i detta läget?

– Det är väl att få laget att tro på oss. Spelare som kanske inte spelar så mycket annars ska känna sig trygga och våga göra saker som de är bra på. Även att driva på laget, men så är det oavsett. 

Under onsdagen jagar LUGI säsongens två första poäng när man ställs mot nykomlingen Kristianstad. 

– Det ska bli kul att spela igen efter det lilla uppehållet. Vi mötte dem två gånger på försäsongen som slutade men en vinst och en förlust. De har Sarah Carlström som är deras bästa spelare, vi vet vad hon går för med tanke på att hon spelade här i fjol, säger Olivia Löfqvist och fortsätter:

– Jag hoppas att vi kan få till ett bra försvarsspel och många kontringar, det kommer att behövas. Vi ska springa med dem och det bör vi orka. 

MARCUS HEED

Lugis spelschema i oktober

7 oktober 19.00: Lugi HF – Kristianstad HK
15 oktober 19.00: Boden Handboll – Lugi HF
23 oktober 19.00: Lugi HF – Kungälvs HK
28 oktober: 19.00: VästeråsIrsta HF – Lugi HF