Ola Månsson ger lägesrapport från H65 Höör

På måndag kväll återupptas finalserien i SHE mellan Skuru och H65 Höör. SHE tog därför ett kort snack med H65:s huvudtränare Ola Månsson som berättar om smittoläget i Skånelaget efter att åtta spelare har testats positivt.
– Vi samlar information varje dag och har förhoppningen att sätta igång träningen till helgen, berättar Månsson.

SKURU IK–H65 HÖÖR
MÅNDAG 24 MAJ 18.10
SÄNDS PÅ TV12 & CMORE

Det var i söndags i Eriksdalshallen som den tredje SM-finalen mellan Skuru och H65 Höör skulle ha spelats. Men till följd av coronasmitta i båda lagen har matchen skjutits upp till måndag den 24 maj.

En eventuellt fjärde match spelas sedan på tisdagen, även den i Stockholm. Om matchserien skulle gå till fem matcher avgörs det på torsdag 27 maj i Eslöv.

– Det här var ett gemensamt förslag från oss och Skuru, säger H65:s huvudtränare Ola Månsson som berömmer finalmotståndarna för deras vilja att samarbeta.

För H65 Höör, som ligger under med 0–2 i matcher, blir matcherna i Stockholm avgörande för att hålla gulddrömmarna vid liv. Månsson är väl medveten om den tuffa uppgiften som väntar.

– Vi inser att läget är så dåligt som det bara kan vara. Vi måste vinna två matcher på två dagar mot ett lag som vi inte har slagit på tre år. Men samtidigt har vi den näst bästa chansen i Sverige att vinna SM-guld. Bättre än Boden, Västerås och Sävehof.

Vad kan du berätta om läget just nu?

– Vi har inte träffats sedan i fredags förra veckan. Vi samlar information varje dag och har förhoppningen att sätta igång träningen till helg. Det är olika situationer för olika spelare kan man säga, svarar Månsson på torsdag förmiddag.

Vad var er reaktion när den tredje SM-finalen blev uppskjuten?

– Det fanns inget annat alternativ. Det är ingen hemlighet, vi hade åtta spelare smittade. Just då hade vi inte koll på smittspridningen.

Hur påverkar ett sådant här långt uppehåll mellan SM-final 2 & 3?

– Jag tror det spelar en roll. Men det handlar om vad man gör av det. Bara för att man är ur karantän betyder det inte att man är återställd. Så har de varit för oss tidigare under säsongen, fortsätter Månsson som menar att det här en unik situation i hans hittills 21 år långa tränarkarriär.

– Det är unikt eftersom så många spelare kommer vara stora frågetecken på måndag. När Emma Lindqvist och Emma Rask kom tillbaka efter sin landslagskarantän kunde de bara spela 20 respektive fem minuter i första matchen. Att ha många såna spelare är ingen höjdare.

Hur förbereder ni er fysiskt inför eventuellt två finalmatcher på två dagar?

– Man kan inte göra det på något speciellt sätt. Vi måste lita på våra kroppar och varenda meter vi har sprungit sedan försäsongen för ett drygt år sedan.

Det var med ytterst små marginaler som Skuru vann den andra finalmatchen. Det var först under slutminuterna som gästerna från Nacka lyckades vända på ställningen.

– Den förlusten var tung. Vi ledde i 58 minuter och hade grepp om matchen. Men det hände för mycket för att vi skulle kunna hantera situationen. Det var kramp och skador, .vårt första direkt röda kort. Dessutom havererade vårt målvaktsspel vilket vi inte är vana vid. Skuru spelade bättre i slutet.

Vad tycker du Skuru har gjort bra under finalserien?

– De har tagit vara på möjligheterna som har funnits. I den första finalen kom vi inte upp i nivå mentalt och de körde över oss direkt. Den chansen tog de vara på. Och i andra matchen kom de tillbaka efter det röda kortet på Malin Sandberg. De tog vara på vår trötthet. Det utmärker en vinnare, kommenterar Månsson.

Vad kan vi förvänta oss från Höör på måndag i SM-final 3?

– Förhoppningsvis har vi skruvat ytterligare på taktiken och kämpar precis på samma sätt. Det är inte mycket till som krävs. Vi ska ge allt och lite till, avslutar Månsson.

Bussen från Höör gör sin avfärd mot huvudstaden på måndag morgon. Avkast sker i Eriksdalshallen 18.10.

OLOF THYRELIUS ERICSON

SM-FINAL: SKURU IK–H65 HÖÖR 2–0

10 maj: Skuru IK–H65 Höör 29–22
13 maj: H65 Höör–Skuru IK 29–31
24 maj, 18.10: Skuru IK–H65 Höör
Ev 25 maj, 18.10: 
Skuru IK–H65 Höör
Ev 27 maj, 18.10: H65 Höör–Skuru IK
Matcherna sänds på TV12 och C More

Foto: Bildbyrån