Alexandra Bjärrenholt: ”Kanske inte syns mest”

Det var länge sedan Skuru IK var så här nära ett SM-guld. På måndagskvällen kliver Nackalaget in i SM-final 3 med 2–0 i matcher mot H65 Höör.
– Det är såklart en jätterolig känsla. Men det det kommer krävas ett himla hårt jobb för att fixa det, säger Alexandra Bjärrenholt som nyligen utsågs till bästa högernia i SHE.

SKURU IK–H65 HÖÖR
MÅNDAG 24 MAJ 18.10
SÄNDS PÅ TV12 & CMORE

Efter att båda finallagen Skuru och H65 Höör drabbats av smittspridning flyttades SM-final 3 fram till den 24 maj. Nio dagar har därmed gått sedan Nackalaget kopplade greppet ordentligt efter sent avgörande i Eslöv.

En av matchhjältarna då var Alexandra Bjärrenholt som lett anfallsstyrkorna i Skuru med bravur. Nyligen utsågs hon för tredje gången i karriären till SHE:s bästa högernia.

– Det är jättestort att få det. Det är verkligen ett bevis att flera tycker det man gör är bra. Man kanske inte syns mest alla gånger men det man gör på plan uppmärksammas, säger Bjärrenholt.

Trodde du att du skulle få priset?

– Nej, man vet aldrig något. Det enda man kan göra är att spela så bra som möjligt, fortsätter Bjärrenholt som har imponerat under slutspelet med sitt otroliga spring i benen.

Du har mycket ork i benen?

– Ja, jag har alltid kunnat springa ganska mycket efter all orientering i min ungdom. Jag tycker vi som lag orkar mer än Höör. Jag tycker det är en bidragande faktor till att vi leder 2–0 i matcher.

Kan du utveckla?

– Mycket är tack vare vår andratränare Calle Tagesson som även har ansvaret över fysträningen. Han har lagt ut olika sorters träning beroende på karaktär. Jag är lite av en löpare så jag har tränat mer explosivitet medan andra i laget har jobbat upp sin kondition. Jag tycker som sagt att all den träning ger utslag under slutminuterna.

Orienterar du fortfarande?

– Det har inte blivit så mycket under pandemin. Men jag brukar springa under somrarna och tävla lite grann. Det är charmen med orientering. Man kan tävla på vilken nivå som helst. Även om man inte satsar kan man ändå ställa upp i tävlingar.

Har du fått med dig några lagkamrater i spåren?

– Haha, nej. Det får jag jobba på.

Vid eventuell förlust på måndagskvällen spelas SM-final 4 direkt på tisdag kväll. Även den matchen spelas i Eriksdalshallen vilket innebär att Skuru har dubbla matchbollar i sin temporära hemmahall.

– Det är såklart en jätterolig känsla. Vi har själva satt oss i den här situationen. Det här är ett jobb som vi har gjort under hela säsongen. Det är ingen slump att vi leder med 2–0. Så vi är taggade på att ta hem det nu. Men det kommer krävas ett himla hårt jobb. Med tanke på Höörs start i final 2 vet vi nu vad de går för. De kommer gå för allting och inte ha något att förlora. Det ska bli väldigt roligt att få chansen att ta SM-guld efter allt jobb.

Ni vann serien och leder finalserien. Varför har det gått så himla bra för er i år?

– Det är tack vare vårt lagspel skulle jag säga. Höör och Sävehof har sina landslagsspelare men vi lyckas ändå vinna. Vi spelar såpass bra med varandra och kan anpassa vårt spel. Vi är riktigt bra på att lyfta varandra. Några kan ha dåliga dagar men det påverkar inte laginsatsen särskilt mycket, fortsätter Bjärrenholt som berömmer sina lagkamrater när hon får frågan om sin egna prestation i finalerna.

– Mina mål är mycket straffar och tillfälligheter. Det är kredd till mina lagkamrater som sätter mig i såna fina lägen.

Hur långt sträcker sig ditt kontrakt med Skuru?

– Över nästa år också.

Har du hunnit tänka något på framtiden?

– Nej, först ska jag vinna ett SM-guld.

OLOF THYRELIUS ERICSON

M-FINAL: SKURU IK–H65 HÖÖR 2–0

10 maj: Skuru IK–H65 Höör 29–22
13 maj: H65 Höör–Skuru IK 29–31
24 maj, 18.10: Skuru IK–H65 Höör
Ev 25 maj, 18.10: 
Skuru IK–H65 Höör
Ev 27 maj, 18.10: H65 Höör–Skuru IK
Matcherna sänds på TV12 och C More

Foto: Bildbyrån