Nora Lundell: ”Bättre än någonsin”

Med blott två segrar på de senaste tio matcherna jagar Önnereds HK efterlängtade poäng. Mittsexan Nora Lundell är laddad inför lokalderbyt mot Kungälvs HK och ser femteplatsen som ett rimligt mål.
– Vi måste kämpa för en så bra position som möjligt, menar Lundell.

ÖNNEREDS HK–KUNGÄLVS HK
MÅNDAG 21 FEBRUARI 18.00
SÄNDS PÅ CMORE

Nora Lundells resa i Önnered började redan förra säsongen då hon blev utlånad från IK Sävehof. Men sedan i somras tillhör hon ÖHK.

– Jag hittade min roll och blev kvar här. Det är grymt roligt, säger Lundell som nu ligger trea i ÖHK:s interna MEP-liga.

– Det känns jätteroligt. Jag står gärna och krigar i försvaret men jag tycker jag har tagit kliv framåt. Jag har möjligheten i Önnered att fortsätta utvecklas, menar Lundell som är fostrad i Jönköpingsklubben IK Cyrus.

Varför blev det handboll för dig?

– Det var en kompis som drog med mig till handbollsträning. Sen blev jag fast, mycket tack vare min gamla tränare Christian Grönblad. Han sade åt mig att lämna nio meter och gå ner på linjen i stället. Sen har jag alltid gillat lagsport.

Vad är det svåraste med att spela på linjen?

– Man måste ha samspel. Jag är superberoende av mina niometare. Det kan ta tid att spela ihop sig.

Hur tycker du det går för egen del?

– Det kommer mer och mer. Lägena uppstår ganska ofta nu, fortsätter Lundell som står noterad för 32 mål den här säsongen.

Hur tycker du ni står er formmässigt som lag?

– Jag tycker vi tränar på bättre än någonsin. Vi har sprungit som aldrig förr och nivån är bra. Det var tufft ett tag med förlusterna mot Höör och Sävehof men man ska inte dra för stora växlar av dem matcherna. Det är upp till oss nu om vi ska spela slutspel. Jag har aldrig gjort det så det skulle vara grymt roligt.

Hur långt kan ni nå i ett SM-slutspel?

– Det är klyschigt men i ett slutspel kan allt hända. Vi måste kämpa för en så bra position som möjligt. Det är inte möjligt att klättra över Skara men femteplatsen vore bra. Det hade gynnat oss otroligt mycket.

Senast Önnered och Kungälv möttes gick ÖHK segrandes i Mimershallen med 25–21.

– Att möta Kungälv borta är tufft. Då är det betydligt roligare med hemmamatch. Det kommer nog bli en hetsmatch vilket bara är roligt.

Kungälvs Charité Mumbongo är klar för utlandsflytt till nästa säsong. Hur ska ni få stopp på henne?

– Hon är en otroligt stark spelare. Det krävs ofta två man för att stoppa henne. Det gäller att förhindra henne att få upp farten.

Ingår du i dem planerna?

– Haha, kanske det. Vi får se, avslutar Lundell.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Önnereds spelschema

22 feb: Kungälvs HK (h)
26 feb: Boden (b)
5 mar: Kristianstad HK (h)
9 mar: Skara HF (b)

Foto: Bildbyrån