Miranda Nasser: ”Alltid sett upp till honom”

Fredagskvällen bjuder på ett högintressant lokalderby i Göteborg mellan rivalerna Önnereds HK och BK Heid. SHE tog ett snack med gästande Miranda Nasser som varnar för sitt gamla lag.
– I ett derby kan man alltid räkna med att Önnered går ut starkt, säger Nasser som lämnade ÖHK 2019.

ÖNNEREDS HK–BK HEID
FREDAG 22 JANUARI 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Tabellsjuan BK Heid har siktet inställt på slutspel. Men med fyra poäng ner till jagande Kristianstad som dessutom har tre matcher mindre spelade är platsen hotad.

Målvakten Miranda Nasser känner dock ingen oro. Trots förlusten borta mot jumbon Boden Handboll litar hon på att sitt Heid studsar tillbaka i derbyt.

– I den här serien kan alla slå alla. Vi kom inte upp i nivå mot Boden, varken defensivt eller offensivt. Inställningen var inte på plats så vi hade inte mer än oss själva att skylla.

Hur tung var hemresan från Norrland?

– Den är aldrig rolig. Nattåg i 17-18 timmar blir inte bättre med förlust i bagaget. Det var bara att bryta ihop och komma igen under den resan.

Hur fördrev du tiden på tåget?

– Vi diskuterade matchen lite grann. Vad som gick fel och så. Sen spelade vi lite kort. Man var deppig ett tag.

Hann du njuta av utsikten?

– Haha, nej tyvärr. Halva resan var det mörkt och andra halvan sov jag, berättar Nasser som till vardags utbildar sig till dietist.

Varför valde du att utbilda dig till dietist?

– Kost och hälsa har alltid varit intressant för mig. Det stod mellan dietist och fysioterapeut. Valet föll på dietist vilket jag inte ångrar. Det är väldigt spännande vad man stoppar i sig.

Kan du utveckla? Är dina kunskaper något du förmedlar vidare till dina lagkamrater?

– Ja, men lite grann. Kosten påverkar hur man presterar. Tyvärr är det inte så stort fokus på kost inom svensk handboll. Man kan bli bättre i den aspekten enligt mig. Fokuset ligger främst på träning och fysik. Men kosten är en ganska stor del av pusslet.

Hur förbereder du dig på matchdagar?

– Jag går upp i tid och gör en ordentlig frukost. Fyra till två timmar före match äter jag en större måltid. Sen fyller jag på med ett mindre mellanmål en timme innan avkast samt vatten och dextrosol under match. Efteråt brukar jag återhämta mig med en proteinshake och banan.

Hur mycket handboll blir det på fritiden?

– Nuförtiden blir det ingenting. När jag var yngre var det fokus på handboll hela tiden. Men nu är det bara handboll på träning eller match. Jag kanske ser någon VM-match på kvällen.

Du är tillbaka i din moderklubb Heid sedan 2019. Varför valde du att lämna Önnered?

– Främst ville jag ha ”CK” (Christer Karlsson) som tränare. Han var A-lagstränare under mina ungdomsår i Heid. Så jag har alltid sett upp till honom. Sen var speltiden lite bristande i Önnered. Det var kul att komma tillbaka till Heid.

Hur speciell blir fredagens match för dig?

– Jo, men visst blir den speciell. Det finns kvar personer som jag spelade med. Det blir alltid laddat när Heid och Önnered möts.

Hur bedömer du ert derbymotstånd? Var står Önnered formmässigt tycker du?

– Det är ett duktigt handbollslag med kompetenta spelare. Sen har de ingen jätteform. Men i ett derby kan man alltid räkna med att Önnered går ut starkt. Sen har de lite spelare borta. Lovisa Ekberg saknas och Tilda Matthijs är avstängd.

Vad blir viktigast för er?

– Vi ska främst komma upp i defensiven. Sen ska vi försöka springa med dem och inte bli så platta och ofokuserade bakåt.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Räddningsligan

1. Rebecca Nilsson, Skuru, 177 räddningar
2. Mie Sörensen, Boden, 164
3. Hanna Eriksson, Önnered, 161
4. Miranda Nasser, Heid, 156
5. Hanna Popaja, Lugi, 144
6. Yasminee Gluic, Kungälv, 129
7. Josefine Hultberg Dahlgren, VästeråsIrsta, 126
8. Josephine Nordstrøm, Skövde, 113
9. Lærke Sørensen, Skara, 112
10. Sofie Börjesson, Sävehof, 111

Foto: Bildbyrån