Månadens spelare i mars: Alexandra Bjärrenholt

För tredje gången den här säsongen utses Alexandra Bjärrenholt till Månadens spelare i SHE. Vi bad Skurus huvudtränare Magnus Oscarsson Söder förklara Bjärrenholts hisnande siffror och betydelse på plan.

– Hon har en fysik som få andra, vilket gör att hon orkar spela 60 minuter och ta bra beslut, säger Oscarsson Söder.

ÖNNEREDS HK–SKURU IK
FREDAG 1 APRIL 19.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

De regerande svenska mästarna Skuru IK fick förra veckan en drömstart på slutspelet. Hemma mot Önnereds HK vann man med 28–21.

Som vanligt låg Alexandra Bjärrenholt bakom en hel del i Nackalagets spel. Med sex mål och åtta assist var hon poängbäst i hemmalaget.

Totalt gjorde Bjärrenholt 36 mål och 38 assist under mars månad. 29-åringen vann också grundseriens skytteliga, assistliga och MEP-liga.

Vi bad Skurus huvudtränare Magnus Oscarsson Söder förklara Bjärrenholts otroliga facit.

Vad är det som gör Alexandra Bjärrenholt så bra på handboll?

– Det är mycket som gör Alexandra bra. I grunden tror jag det är hennes förberedelser och inställning till sin handboll. Hon är väldigt noggrann på träning. Och efter matcherna kommer hon alltid med analyser, svarar Oscarsson Söder innan han fortsätter:

– Sen har hon en fysik som få andra, vilket gör att hon orkar spela 60 minuter och ta bra beslut. Hon har ett fantastiskt spelsinne och en förmåga att bryta mönster i rätt lägen. Jag skulle säga att spelförståelsen är hennes starkaste sida. Hon är inte den bästa genombrottsspelaren eller den främsta skytten. Men hon är såpass smart att hon gör mycket mål ändå.

Under fredagskvällen spelar Skuru den andra kvartsfinalen mot Önnereds HK. Senast lagen möttes i Göteborg vann Önnered med 25–22.

– Vår största utmaning blir att hantera Önnereds fysik och attityd. Sen ska vi läsa av domarnivån och anpassa oss efter det. Önnered kommer säkert försöka hitta nya idéer på hur de ska hantera vårt anfall. Så vi ska se vad som händer på plan helt enkelt. En mental närvaro kommer krävas, menar Oscarsson Söder.

Hur skönt är det att ni åker ner med en ledning i ryggen?

– Jo men verkligen skönt. Det är Önnered som spelar med press. Om de förlorar sitter de i en tuff sits där de tvingas vinna tre raka. Vi kommer inte dem något extra, men förhoppningsvis kan vi spela lite mer avslappnat.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ALEXANDRA BJÄRRENHOLTS MARS

9 mars: VästeråsIrsta HF (h), 37–27
2 mål, 15 assist, 4,12 MEP-poäng
13 marsLugi HF (b), 36–19
9 mål, 6 assist, 8 MEP-poäng
17 mars: Skara HF (b), 29–28
13 mål, 2 assist, 7,52 MEP-poäng
21 mars: IK Sävehof (h), 24–28
6 mål, 7 assist, 5,57 MEP-poäng
26 mars: Önnereds HK h), 28–21
6 mål, 8 assist, 3,62 MEP-poäng
Totalt: 36 mål, 38 assist, 28,83 MEP-poäng

MÅNADENS SPELARE 2021/22

SeptemberAlexandra Bjärrenholt, Skuru IK
Oktober: Emma Navne, Lugi HF
November: Jenny Sandgren, Önnereds HK
Januari: Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK
Februari: Emma Navne, Lugi HF
Mars: Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån