Månadens spelare i april: Rebecca Nilsson

För andra gången den här säsongen har Rebecca Nilsson utsetts till Månadens spelare. En välkommet pris för Skurus burväktare som siktar på att avsluta sin sexåriga sejour i Nackaklubben med ett SM-guld.
– Det skulle vara det ultimata avslutet på min tid i Skuru, säger Rebecca Nilsson.

#AVKAST SÄNDS PÅ SPORTKANALEN 18.30
PROGRAMMET SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE.SE

Seriesegrarna Skuru IK är framme i sin andra raka SM-final. Mycket tack vare målvakten Rebecca Nilsson som toppar nästintill all målvaktsstatistik som går att få tag på i SHE .

22-åringen leder målvakternas totala MEP-liga, har flest räddningsprocent och kan även stoltsera med flest antal räddade skott. Inför första SM-finalen mot H65 Höör får hon även motta priset som Månadens spelare i april.

Det här är andra gången du får priset den här säsongen. Hur känns det att få så mycket beröm, Rebecca?

– Det är kul! Det är ett kvitto på att man gör något rätt. Men jag tycker vi kunde fått priset som Månadens lag i stället. Jag tycker alla tjejer har varit grymma.

Hur stolta är ni i Skuru över finalplatsen?

– Väldigt stolta. Det har varit både mitt och lagets mål hela säsongen. Det ska bli otroligt roligt att sätta igång finalserien på måndag mot H65 Höör.

Skuru IK och H65 Höör har aldrig mötts i SM-final tidigare. Under fredagskvällen slog skåningarna ut de mesta mästarna IK Sävehof som fram tills i år har prenumererat på finalplatsen. Årets SM-final blir den första sedan 2005 att inte innehålla Partilleklubben.

– Med tanke på vilket lag Sävehof har trodde jag de skulle ta det. Speciellt efter den tredje matchen i deras serie då de vann övertygande. Men jag är otroligt imponerad över Höör som lyckas komma tillbaka. Det var starkt.

Men du håller Sävehof som ett starkare motstånd på pappret?

– Ja, det tycker jag. Med den truppen borde de slå Höör. Men H65 krigade på och hade stort hjärta i sitt lag, fortsätter Rebecca Nilsson som själv stod för fyra lysande prestationer i semifinalserien mot Skara.

Hur nöjd är du själv med er matchserie mot Skara?

– Jag tycker vi gjorde det bra. Jag tycker många snackar ner Skara men de har en bred trupp och rutinerad tränare. Det är ett jättebra lag, svarar Nilsson som lyfter fram de yngre spelarna i laget.

Ellen Voutilainen, Vilma Schelin och Cornelia Dahlström gör det otroligt bra. De har verkligen axlat ”Ullis” (Ulrika Olsson) roll tillsammans.

Efter sommaren väntar utlandsäventyr för Rebecca Nilsson. Målvakten är klar för tyska TuS Metzingen. Men först väntar några av Nilssons största matcher i karriären.

– Jag skulle tro att Höör har en bra känsla i truppen just nu. Så det blir vår uppgift att ta ner dem på jorden på måndag. Det blir en häftig men väldigt rolig utmaning. ”Bellen” (Isabelle Andersson) och Emma Lindqvist har gjort det bra. Precis som deras målvakter.

Hur mycket skulle det betyda för dig att avsluta tiden i Skuru med ett SM-guld?

– Fantastiskt mycket. Det skulle vara det ultimata avslutet på min tid i Skuru. Det vore jättekul, men jag tror Emma Lindqvist i Höör som också flyttar i höst känner exakt samma sak. Så det kommer bli en hård fajt, berättar Nilsson vars uppladdning på måndag består av skola och seminarium.

– Det är nog bra att hålla tankarna på annat till en början. Men jag tror fokuset kommer skifta rätt snabbt när det närmar sig, avslutar Månadens spelare i april.

Avkast för första SM-finalen är 20.10 på måndag kväll. Skuru IK möter H65 Höör i Eriksdalshallen.

OLOF THYRELIUS ERICSON

REBECCA NILSSONS APRIL

6 april: Skara (h), 25–24
18/39=46%, 0/3 7m, 2,92 MEP-poäng
9 april: Skara (b), 27–28
19/44=43%, 0/2 7m, 4,44 MEP-poäng
29 april: Skara (h), 29–22
14/31=45%, 1/3 7m, 3,32 MEP-poäng
Totalt: 51/114=44%, 1/8 7m, 10,68 MEP-poäng

MÅNADENS SPELARE 2020/21

September: Hanna Eriksson, Önnereds HK
Oktober: Tyra Axnér, Lugi HF
November: Rebecca Nilsson, Skuru IK
Januari: Sarah Carlström, Kristianstad HK
Februari: Jamina Roberts, IK Sävehof
Mars: Isabelle Andersson, H65 Höör
April: Rebecca Nilsson, Skuru IK

Foto: Bildbyrån