Malin Sandberg: ”Jättekul att få förtroendet”

Hon hade inte spelat en match sedan den 11 februari. Men när Malin Sandberg förra veckan kastades in i semifinal 3 mot Sävehof gjorde hon åtta poäng och blev MEP-bäst i Höör.
– Det var jättekul att få förtroendet direkt. Men jag var besviken såklart efter förlusten, berättar Sandberg.

H65 HÖÖR–IK SÄVEHOF
TISDAG 4 MAJ 18.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

H65 Höör hade en tung kväll i Partille och förlorade med 22–29. Därmed tog Sävehof ledningen igen och har nu första matchbollen i semifinalserien. Gulsvart vinst på tisdag innebär semester för skåningarna.

Högernian Malin Sandberg menar att försvarsinsatsen var för dålig i Partille. SHE tog ett snack med 20-åringen inför måndagens matchförberedande träning.

– Vi måste förbättra försvarsspelet. De tekniska felen måste ner och vi kan inte låta Sävehofs skyttar skjuta ostört. Man har inte råd med såna misstag när man möter Sävehof, berättar Sandberg som själv gjorde comeback på handbollsplan efter skadeproblematik.

Vad är det som har stört dig?

– Det är min högra axel. Jag har haft otur och skadat den två gånger om. Tyvärr är det så i handboll, fortsätter Sandberg som efter säsongen ska göra ett ingrepp i sin tumme.

Hur kul var det att göra comeback på plan?

– Jo, det var jättekul. Det är de här matcherna man har längtat efter och kämpat för. Det var jättekul för min del men matchen i sig var inte så rolig.

Var du förberedd på att starta matchen?

– Nja, det var lite oklart med Emma Lindqvist så jag visste inte förrän det var dags. Men det var jättekul att få förtroendet direkt. Det hade jag inte väntat mig.

Med fyra mål och fyra assist var Malin Sandberg poängbäst i gästande Höör. Men enligt henne själv finns det mycket att förbättra.

– Jag var inte helt nöjd med min insats. Men med tanke på att jag inte hade spelat på tio veckor kan man inte vara för deppig. Tajmingen satt inte riktigt där och det hade kunnat gå sämre. Men jag var besviken såklart efter förlusten.

Vad får du för direktiv av Ola Månsson när han sätter in dig på banan?

– Det är väl bara att köra. Göra det man har pratat om och göra min grej. Sätta försvarsspelet och vara ett hot.

Pratar ni något om din blick för spelet?

– Ja, det är ju en av mina styrkor. Såklart pratar vi om det. Men det är viktigt att jag är ett hot själv. Den biten måste också stämma.

Efter säsongen lämnar landslagsspelaren Emma Lindqvist H65. Tomrummet kommer delvis fyllas av Malin Sandberg som tidigare i vår förlängde sitt kontrakt med två år.

– Alla kommer få ta mer ansvar. Vi får tillsammans försöka fylla det tomrummet som hon lämnar. Med allt vad det innebär på och utanför plan.

Statistiskt gör du din bästa säsong i karriären. Känner du själv att det formkurvan pekar uppåt?

– Jo, jag har tagit kliv framåt. Absolut. Det blir så när man får speltid. Man blir mer bekväm i sig själv. Det kommer rätt naturligt, fortsätter Sandberg som gör sin andra säsong i H65.

Hur gick ditt resonemang när du kritade på för ytterligare två år?

– Jag vill jättegärna vara kvar här. Jag trivs bra i klubben och känner att jag utvecklas. Ola är en bra tränare och vi har bra förutsättningar här i Höör för att lyckas och bli bra.

Vad blir fokus på kvällens (måndag) träning?

– Det blir nog rätt lugnt. Vi har video efter träning så vi kommer prata om våra grunder skulle jag tro.

Vid förlust är säsongen över. Känner du någon press inför semifinal 4?

– Nja, ingen press. Men vi måste vinna och släppa på handbromsen. Så är det ju. Det är bara att köra.

Semifinal 2 gick hela vägen till shoot-out där H65 drog det längsta strået. Om Sandberg får önska ser hon gärna att Höör vinner efter ordinarie speltid.

– Ja, haha. Förhoppningsvis vinner vi denna matchen efter 60 minuter. Men då gäller det att vi vinner kontringsmatchen och sätter försvarsspelet. Vi måste vara noggranna, avslutar redan formstarke Sandberg.

OLOF THYRELIUS ERICSON

SEMIFINALSERIE 2

7 april: IK Sävehof–H65 Höör 27–21
10 april: H65 Höör–IK Sävehof 39–38
29 april: IK Sävehof–H65 Höör 29–22
4 maj: H65 Höör–IK Sävehof
Ev 7 maj: IK Sävehof–H65 Höör

MALIN SANDBERGS TOTALA SHE-STATISTIK

Önnereds HK, 2017/18: 17 matcher, 15 mål, 11 assist
Önnereds HK, 2018/19: 31 matcher, 38 mål, 35 assist
H65 Höör, 2019/20: 22 matcher, 17 mål, 32 assist*
H65 Höör, 2020/21: 13 matcher, 44 mål, 39 assist

*Inställt SM-slutspel

Foto: Bildbyrån