Lundström byter Skuru mot Sävehof

I går blev det klart att Emma Fernis lämnar IK Sävehof. I dag är det klart vem som ersätter: Landslagsspelaren Mathilda Lundström från Skuru IK. 

Båda har spelat i 1996:ornas Stockholmslag, i Spårvägen och i landslaget. Nu ersätter Mathilda Lundström, som spelat såväl EM 2018 som VM 2019, proffsflyttande Emma Fernis i IK Sävehof. 

Lundström, som de två senaste säsongerna utsetts till SHE:s bästa högersexa, har skrivit på för 1+1 år med Partilleklubben. 

– Jag har i fyra säsonger spelat i Skuru och är otroligt glad över den tiden jag varit där. Jag har haft en bra utveckling både spelmässigt och fysiskt tack vare de tränare, ledare och otroligt fina lagkamrater jag haft runtomkring mig. Men nu känner jag att det är dags för ett miljöombyte och nya utmaningar. Sävehof är en proffsig klubb med höga ambitioner där jag kan fortsätta utvecklas, så ser verkligen fram emot kommande säsong, säger 23-åringen till Sävehofs hemsida. 

– Tycker Sävehof står för mycket bra saker, en professionell klubb där jag kan utveckla min handboll. Bra att allt ligger nära och Göteborg är ju en jättetrevlig stad så jag kommer garanterat att trivas. Det var inga erbjudanden från utlandet som kunde matcha det som Sävehof presenterade, så valet var ganska enkelt.

Foto: Bildbyrån