Line Stenberg: “Det var helt avgörande”

Efter slutspel två säsonger i rad får Kungälvs HK, när den här säsongen nu går mot sitt slut, istället fokusera på att hålla sig kvar i Handbollsligan. 

– Det kommer bli en intensiv slutstrid som vi också tycker ska bli väldigt roligt, säger Kungälvsfostrade Line Stenberg.

KUNGÄLVS HK–LUGI HF
LÖRDAG 23 MARS 15:00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

En av Kungälvs HK:s mest trogna spelare är mittnian Line Stenberg, som representerat klubben sedan barnsben. 24-åringen är nu inne på sin fjärde säsong i moderklubben och högstaligan.

– Det är ju jättekul och något jag tror många drömmer om att få göra så det är ju riktigt härligt att liksom ha haft den möjligheten att få göra det i sin moderklubb, som man gör och bär med stolthet, absolut.

Under hela Stenbergs tid som a-lagsspelare har Hamed Khazrai stått vid rodret, men efter säsongen kliver Khazrai av jobbet som huvudtränare för Kungälv. 

– Det är såklart något vi tycker är väldigt tråkigt. Vi tycker om Hamed och har haft ett bra samarbete, så det är såklart tråkigt att det har slutat så. 

Poängmässigt gör Stenberg så här långt sin bästa säsong hittills. Under sina fyra år i SHE och Handbollsligan har hon vuxit som spelare och allt eftersom blivit en viktig nyckel för laget.

– När man kommer upp så har man ju inte så mycket till en roll direkt rent spelmässigt, vilket man får mer och mer över tid, och kanske framförallt nu senaste året och säsongen här där man tagit en större roll rent spelmässigt. Så det har ju växt fram över tid helt klart, menar Stenberg som den här säsongen står noterad för 22 mål och 16 assist.

Hur ser du på din framtid i handbollen?

– Jag är väl lite så att jag tar det som det kommer. Jag har liksom inga definierade drömmar eller mål utan jag vill spela så länge och där jag tycker det är roligt, och just nu är det i Handbollsligan och i Kungälv, berättar Stenberg och fortsätter:

– Kommer det något annat eller något förändras så tar jag det då men jag har liksom inget uttalat som jag vill mot. Utan jag gör det jag tycker känns kul och det är och har länge varit i Kungälv liksom.

Kungälv kommer senast från en imponerande och skrällartad tvåpoängare borta mot topplaget Höör. Enligt Stenberg var det en ren kämpainsats som låg bakom segern. 

– Framför allt så, må vara klyschigt, men vi kämpade och krigade och gav oss fan på att vi i alla fall skulle ge oss en ärlig chans att ta poäng. Men rent spelmässigt så stod vi riktigt bra bakåt och vi sprang med dem. Men framförallt kanske, i den fasen av matchen i mitten av andra halvlek då vi tidigare har dippat, så var vi skärpta och gjorde tryck istället.

Hur viktig var segern för lagmoralen nu inför avslutningen?

– Det går ju inte ens att sätta ord på. Det var så otroligt viktigt, och skönt. Det var helt avgörande inför slutet här nu.

Med två omgångar kvar befinner sig Kungälv på kvalplatsen och har tre poäng upp till säker mark. I de återstående matcherna väntar tabelljumbon Lugi och slutligen Aranäs, som innehar tabellplaceringen ovanför Kungälv. Trots det tacksamma spelschemat räknar Stenberg med en tuff avslutning.

– Rent om man kollar tabellägemässigt så har vi bästa möjliga spelschemat som vi hade kunnat ha men det medför också att de också kommer kämpa för sina liv. Så det är inte säkert att det är bästa möjliga. Men det kommer ju verkligen att vara en kamp de sista matcherna. Annars kan man ju säga att de som kanske vill mest vinner den typen av matcher men nu så lär vi alla vilja lika mycket. Det kommer bli en intensiv slutstrid som vi också tycker ska bli väldigt roligt.

Ni ställs mot Lugi på lördag. Tankar?

– De är ett bra lag med en uppåtgående trend nu. De har verkligen spelat ihop sig och blivit bättre och bättre för varje match som går. Det är ju ett Lugi som jag tycker har hittat sitt spel och är i bra form som vi möter, så det kommer bli en tuff match, absolut. Och som sagt så kommer ju de vilja minst lika mycket som vi, om inte mer om det ens går. 

Det viktiga bottenmötet mellan Kungälv och Lugi har avkast 15:00 i Mimershallen.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Foto: Bildbyrån