Laura Jensen: ”Rasmus gillar att utmana oss”

Med ett starkt försvarsspel och två raka derbysegrar i bagaget tar IK Sävehof bussen till Nacka för att möta serieledarna. En match Laura Jensen har sett fram emot länge.
– Vi gillar att spela toppmatcher. Det är därför man spelar handboll, menar danskan inför toppmötet.

SKURU IK–IK SÄVEHOF
LÖRDAG 16 JANUARI 14.30
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

IK Sävehof har övertygat efter årsskiftet. Vinsterna mot Önnered och Kungälv gav klara besked var Partillelaget står inför toppmötet med Skuru på lördagen.

– Vi var jättetaggade på att spela match igen i SHE. Självklart är vi nöjda med prestationerna och poängen, säger Laura Jensen som bidrog med tolv mål totalt i de båda matcherna.

Närmast kommer Sävehof från tolvmålssegern borta mot Kungälv. Gästerna tog tag i taktpinnen från start och skapade ut hemmalaget i Mimershallen. Slutsiffrorna 27–15 vittnade om ett ramstarkt, gulsvart försvar.

– Generellt spelade vi en fin match. Vi stod bra bakåt och kontrade vid tillfälle. Vi vann verkligen matchen från start, fortsätter Jensen som tog stort ansvar både i anfall och försvar.

Ni spelade en del 5-1 i försvarsspelet där du agerade center. Hur trivs du i 5-1 jämfört med 6-0?

– Ja, just nu fungerar vårt 5-1 bra. Det är dessutom roligare att ha lite mer fart under fötterna. Men funkar inte 5-1 kan vi plocka fram vårt 6-0 försvar. 

Vad föredrar er tränare Rasmus Overby?

– Han tycker om båda två. Han gillar att utmana oss och ändra lite från match till match.

Laura Jensen kom till Sävehof och Partille i somras från danska TTH Holstebro. Med 50 mål i seriespelet placerar hon sig på en tiondeplats i skytteligan.

– Jag trivs jättebra i Sävehof och Sverige. Jag är verkligen nöjd med mitt beslut att komma hit, även om man lämnade familj och vänner i Danmark. Det är skönt att spela i ett lag fullt av vinnarskallar. Det känner man verkligen på träning och på match.

Vad betyder dina danska lagkamrater Trine Wacker Mortensen och Ida Staxen Lagerbon för dig?

– Jättemycket. När jag kom hit i somras gick jag direkt till dem. Ida kände jag sedan innan. Nu är vi nästan som familj då vi spenderar mycket tid tillsammans. Sen försöker jag lära mig svenska också vilket är kul.

Sedan nyligen har de tre danskorna tillsammans med lagkompisen Ellinor Nilsson Åström börjat med morgondopp en gång i veckan. En imponerande bedrift eftersom temperaturen i Kåsjön närmar sig nollgradigt.

– Det är jätteskönt! Det är faktiskt det när man väl har gjort det. Vi gillar att utmana varandra, skrattar Jensen.

Har ni tänkt att göra det säsongen ut?

– Ja, det var ett gemensamt nyårslöfte. Det är mysigt att träffas på morgonen. Jag tror även det är bra för oss när vi spelar många matcher i januari och februari.

På lördag spelar Sävehof bortamatch mot serieledarna Skuru IK. Ett prestigefyllt möte som tidigare i höstas slutade 28–20 till Nackalaget.

– Skuru spelade en bra match både bakåt och framåt. Förhoppningsvis har vi bättre koll på Ulrika Olsson nu. Jag tror Skuru är taggade precis som oss.

Hur viktig är matchen för er?

– Vi ska såklart gör allt för att vinna. Men det är ingen katastrof om vi förlorar. Skuru är ett bra lag. De har även Daniela De Jong tillbaka från skada. Hon är viktig och gör mycket på plan.

Hur nöjd är du hittills med din debutsäsong i SHE?

– Jag är inte helnöjd. Man kan alltid göra det bättre och det tar tid att komma in i ett nytt lag. Sen ligger vi trea i ligan vilket inte är tillräckligt bra. Vi ska ligga etta, fortsätter Jensen som avslutningsvis tror på en bättre vårsäsong för sitt Sävehof:

– Vi är ett bra lag. Jag tror vi kommer prestera bättre i den andra halvan av säsongen. 

OLOF THYRELIUS ERICSON

Skytteligan (nio meter)

1. Isabelle Andersson, H65 Höör, 80 mål
2. Ulrika Olsson, Skuru, 76
3. Rebecka Karlsson, Heid, 66
4. Tyra Axnér, Lugi, 64
5. Sarah Carlström, Kristianstad, 62
6. Nikoline Lundgreen, Skövde, 60
7. Frida Rosell, VästeråsIrsta, 54
7. Alexandra Bjärrenholt, Skuru, 54
9. Tilda Matthijs, Önnered, 51
10. Laura Jensen, Sävehof, 50

MEP-ligan (nio meter)

1. Isabelle Andersson, H65 Höör, 48,99 MEP-poäng
2. Ulrika Olsson, Skuru, 36,23
3. Alexandra Bjärrenholt, Skuru, 35,74
4. Jamina Roberts, Sävehof, 32,34
5. Sarah Carlström, Kristianstad, 32,1
6. Emma Lindqvist, H65 Höör, 30,92
7. Frida Rosell, VästeråsIrsta, 29,39
8. Rebecka Karlsson, Heid, 28,65
9. Laura Jensen, Sävehof, 27,26
10. Tyra Axnér, Lugi, 26,74