Slutspelet inställt

Uppdatering 16 mars: Svenska Handbollförbundet har på grund av covid-19 beslutat att ställa in slutspelet. Säsongen 2019/20 är därmed färdigspelad.

Ursprunglig text:

I kväll spelades den sista omgången i SHE och de tre första lagens tränare fick efter det välja motståndare i kvartsfinalserierna som inleds i mitten av april.

Efter 22 spelade matcher för varje lag är det färdigspelat i grundserien, men slutspelet som skulle ha börjat nästa vecka är uppskjutet till mitten av april på grund av coronaviruset.

Seriesegrare säsongen 2010/20 blev H65 Höör som inför den avslutande omgången låg på samma poäng som Skuru IK. H65 vann dock hemmamatchen mot GT Söder, som åker ur SHE, men förkrossande 36–10 medan Skuru föll stort hemma mot svenska mästaren IK Sävehof, 23–31.

Därmed fick H65 Höörs tränare Ola Månsson välja kvartsfinalmotståndare först. Han hade att välja mellan BK Heid och Kungälvs HK och valet föll på de senare.

– Vi väljer Kungälv. Vi hade ganska svårt borta mot Heid även om vi vann, det finns mycket rutin i det lagen och vill undvika det och då väljer vi Kungälv, sa Kungälv.

Skurus Mats Kardell fick sedan välja mellan VästeråsIrsta HF och BK Heid.

– Vi kör revansch på näst sista omgången så vi välkomnar VästeråsIrsta att möta oss i slutspelet. Jag tycker att det blir roligare matcher än mot Heid och det blir närmre att resa. Det passar bättre på de flesta sätt och det är ingen hemlighet att VästeråsIrsta har haft svårt för oss de senaste åren.

Sävehofs tränare Rasmus Overby:

– Vi har pratat om det internt i gruppen och vill väldigt gärna åka till Skara. Vi tror att vi kan ta dem över flera matcher.

Därmed återstod tabellfyran mot sjuan Heid i den fjärde kvartsfinalen. Information om när kvartsfinalerna inleds kommer senare beroende på utvecklingen av coronaviruset.