Kristianstad i kvalmöte med Boden Handboll

Med omgång 21 färdigspelad står det klart att Kristianstad HK slutar på elfteplats i SHE säsongen 2022/23. En placering som innebär att laget ska spela kvalspel mot den damallsvenska tvåan Boden Handboll IF.

Kristianstad HK gör i år sin sjunde säsong i SHE. Skåningarna har haft en tuff säsong hittills – under onsdagskvällen föll de med 29–35 på bortaplan mot Skara HF. Poängtappet innebär att Kristianstad, som totalt har förlorat 17 av 21 matcher, slutar på elfteplats i tabellen. Därmed behöver Kristianstad kvala för att hålla sig kvar i högsta serien.

KHK:s motståndare i kvalet till SHE blir Boden Handboll IF, som den gångna helgen säkrade andraplatsen i damallsvenskan. Senast Boden spelade SHE var säsongen 2020/21, då de slutade på jumboplats och degraderades.

Kvalserien mellan Kristianstad och Boden spelas i bäst av fem matcher och inleds i slutet av mars. Match 1 spelas i Boden, medan match 2 och 3 spelas i Kristianstad.

Sedan tidigare står det klart att HK Aranäs tar klivet upp från damallsvenskan till SHE, medan BK Heid går i motsatt riktning.

Arkivfoto: Bildbyrån