Johan Petersson tar över Heid

Göteborgsklubben BK Heid genomför ett tränarbyte. Den före detta Kärra-tränaren Johan Petersson tar över tabelljumbon som står på noll poäng efter fyra omgångar.

– Vi ska jobba och kämpa hårt tillsammans för att nå våra mål, säger Petersson till Heids hemsida.

För en vecka sedan lämnade Magnus Lindqvist uppdraget som huvudtränare för BK Heid. Under tiden som klubben letade ersättare tog assisterande tränaren Magnus Berndtsson över.

Nu står det klart att den tidigare landslagsspelaren Johan Petersson blir ny huvudtränare. Dessutom får han uppbackning av Heids sportchef Magnus Ferdinandsson som kommer ingå i staben runt elitlaget.

– Vi är riktigt glada över att kunna knyta Johan Petersson till klubben och vi samlar all kraft och lägger ner riktigt hårt arbete för att Heid ska fixa den här situationen, säger Ferdinandsson till Heids hemsida.

Så sent som i våras ledde Petersson Kärras damer till SHE. Han har tidigare varit verksam i IF Hallby och Kungälvs HK. Mest berömd är han dock för sina år i herrlandslaget.

– Johan Petersson kommer att tillföra energi och en enorm erfarenhet av handboll på högsta nivå, säger Heids elitansvarig Thomas Clausson.

Heid spelar sin nästa match på onsdag kväll i Partille. Klockan 19.00 är det avkast mot IK Sävehof.

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån