Elizabeth Collado: ”Jag kan ett hack bättre”

Linjespelaren Elizabeth Collado är inne på sin andra säsong i Skövde HF. Norskan har imponerat på många med sitt uppoffrande spel och njuter av tillvaron i den gamla arméstaden. 
– Jag trivs både som SHF-spelare och Skövdebo, berättar Elizabeth Collado.

SKÖVDE HF-KUNGÄLVS HK • ONSDAG 2 JANUARI 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Elizabeth Collado kom till Skövde HF augusti 2017 och anlände från Bækkelaget i norska andraserien. Sedan dess har mittsexan gjort stor succé i Skövde och stått för 103 mål sedan debutmatchen mot VästeråsIrsta HF 2017. 
– Jag fick en väldigt bra start i Sverige med mycket speltid. Jag känner att jag har lite kvar att nå prestationsmässigt men på det stora hela har alltihop gått väldigt bra, berättar Elizabeth Collado. 

Den här hösten har mål- och assistsnittet för Collado sjunkit litegrann jämfört med debutsäsongen. Ifjol slutade hon på en andraplats i Skövdes interna skytteliga med 70 mål. Men 33 mål på elva matcher hittills säger en hel del om Collados otroliga näsa för mål trots hackor i spelet. 

Hur tycker du själv att din höst har gått?

– Det har väl gått helt okej, Jag vill ju bidra offensivt och förväntar mig mycket av mig själv. Även fast jag inte är missnöjd har det inte gått som jag riktigt önskat, jag kan ett eller två hack bättre. 

Sedan landslagsuppehållet tog slut strax innan jul har Skövde HF inte haft den bästa av återstarter. Först blev det stora förlustsiffror i hemmaderbyt mot Skara (22–33) innan man fick se sig rättvist besegrade borta mot Kungälv (25–28) i lördags.

– Det var rätt och slätt skit senast mot Kungälv. Det var inte vad vi hade hoppats på. Vi hamnade i en bubbla som vi ej kom ur. De straffade oss på våra misstag och trots några toppar i vårt spel fick vi ingen kontinuitet i matchen. 

Vad är det som har saknats spelmässigt?

– Vet inte riktigt. Vi har pratat om det hela tiden, varför vi inte kommer dit vill vi vill vara. Det är jättesvårt att sätta fingret på, vi har hamnat i lite av en ond spiral. 

Till råga på allt fick även Skövde se sig passerade i tabellen av både Skara och Kungälv efter de två förlusterna. Inför nyårsmatchen tillika returen mot Kungälv befinner sig Skövde på en niondeplats. 

– Vi måste ta lag som Skara och Kungälv om vi ska nå slutspel. Vår främsta utmaning just nu blir att hålla nere vårt målprotokoll, stänga till det bakåt, menar Collado.  

– I hemmamatchen nu mot Kungälv gäller det att först och främst försvara. Vara aggressiva och göra det enkelt för oss i anfallsspelet, Vi måste upp flera nivåer om vi ska vinna, avslutar 25-åringen.

OLOF ERICSON