Höör starkast i premiären

H65 Höör har fått en smakstart på den nya säsongen. I onsdagens premiärmatch borta mot Skuru IK vann skånskorna med 26–24.

Det var upplagt för en spännande premiärafton i Eriksdalshallen i Stockholm på onsdagskvällen. Hemmalaget Skuru IK fick besök av H65 Höör, som i våras åkte ut i SM-semifinal mot just Skuru.

Den första halvleken slutade 16–14 till Skuru. Fjolårets skyttedrottning Alexandra Bjärrenholt var hetast på plan och en stor bidragande faktor till hemmalagets tvåmålsledning i paus.

Gästande Höör betonade vikten av att minska sina tekniska fel i halvtid. Ola Månssons lag var sedan betydligt skarpare i andra halvlek och inledde den med att göra tre snabba mål.

– Det var väldigt mycket sidled i första halvlek. Vi visade i andra halvlek att vi hade pratat om det i halvtid, sade bortalagets Emma Nuhanovic till C More efter matchen.

Mellan matchminut 30 och 53 släppte Höör endast in tre mål. Ett noggrant försvarsspel tillsammans med Josefine Hultberg Dahlgrens målvaktsspel avgjorde premiärmötet på Södermalm till gästernas fördel.

– Jag tycker vi har en bra period bakåt och stänger. Sen får vi igång kontringsspelet och ett hyfsat uppställt anfallsspel. Det var där vi vann matchen, kommenterade H65:s lagkapten Tilda Winberg till C More efter slutsignal.

Hemmalagets lagkapten var desto mer besviken:

– Vi fick inte med oss farten och spelade stillastående. Det är sån handboll vi inte vill spela, kommenterade Skurus femmålsskytt Ellen Voutilainen.

Slutresultatet skrevs 24–26 i Eriksdalshallen.

Skuru IK–H65 Höör 24–26 (16–14)

Målskyttar, Skuru IK: Alexandra Bjärrenholt 7, Jennifer Johansson 4, Amelia Lundbäck 4, Ellen Voutilainen 4, Rikke Dahl Nielsen 2, Malin Berndal, Elin Åkesson, Felicia Palm Robertsson.

Målskyttar, H65 Höör: Emma Nuhanovic 7, Victoria Larsson 5, Ida Gullberg 4, Isabelle Andersson 3, Emma Jönsson 3, Tilda Winberg 2, Emely Persson, Filippa Nyman.

Omgång 1

Onsdag 7 september, 18.15: Skuru IK–H65 Höör, 24–26
Torsdag 8 september, 19.00: Skara HF–IK Sävehof
Torsdag 8 september, 19.00: Önnereds HK–Skövde HF
Fredag 9 september, 19.00: Lugi HF–Kristianstad HK
Fredag 9 september, 19.00: VästeråsIrsta HF–Kungälvs HK
Lördag 10 september, 14.15: BK Heid–IF Hallby

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån