Hannah Flodman: ”Bara gått uppåt i år”

Hon är Lugis skyttedrottning och har blommat ut till en seriens största stjärnor. Hannah Flodman berättar om sin framgångsrika säsong och hur laget ska besegra Önnered i kvartsfinal.

LUGI HF-ÖNNEREDS HK • TORSDAG 28 MARS 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Hannah Flodman slog igenom tidigt i SHE. Som 17-åring debuterade hon för VästeråsIrsta och säsongen efter gjorde vänsternian 117 mål i högsta serien. Sedan gick flyttlasset till Lund och där har 20-åringen tillsammans med Melissa Petrén varit lagets mest tongivande spelare framåt.

I SHE var det bara Sarah Carlström (Kristianstad) och Mikaela Mässing (Höör) som kom före i skytteligan den här säsongen. Flodman gjorde 129 mål, hennes bästa facit hittills på seniornivå.

– Jag är nöjd. När jag kom till Lugi förra säsongen var det mycket nytt. Det var svårt att komma in i spelet i början, men nu har jag kommit in i det och haft mycket bättre samarbete med allihopa.

Har du haft den utveckling som du hoppats på sedan du kom till Lugi?

– Absolut om man ser till denna säsongen, det har bara gått uppåt. Jag har haft lite småskador och sånt, men annars har det funkat bra. I LUGI skapar vi mycket lägen för varandra. Vi låter bollen gå och då kommer man till många avslut. Det är nog det som gjort att det gått såpass bra. 

I många matcher har Hannah Flodman varit tungan på vågen. I flera matcher har hon nått upp till tvåsiffrigt antal mål, och i januari gjorde vänsternian dessutom 16 mål mot H65 Höör. 

Hur gör du för att leverera på en så hög nivå i match för match?

– Det är något som sitter i huvudet. Om jag gör mål på första skottet i matchen känner jag att det kommer att gå bra och rulla på. Om jag missar känner jag att jag måste kämpa lite i uppförsbacke, men då brukar det lossna till slut också.

Du förlängde kontraktet i vintras. Hur ser du på din handbollsframtid?

– Jag vill såklart spela i utlandet, men jag känner ingen stress över det eftersom jag fortfarande är ung. Nu kommer jag att spela ett år eller två hemma – jag känner att det behövs om jag skulle flytta någon i framtiden. Jag har mer att utveckla, både på handbollsplanen och i gymet.

Lugi avslutade grundserien starkt. Laget vann fyra av dem fem avslutande matcherna och slutade fyra i SHE.

– Känslan i laget är bra tycker jag. Det har varit lite upp och ner under hela säsongen, så det var skönt att vi kunde avsluta på topp och ta med oss det in i slutspelet.

Under torsdagen kliver Lugi in i slutspelet. De ställs mot Önnered som slutade en poäng bakom dem i tabellen.

– Det ska bli riktigt kul. Jag var inte var med senast mot Skövde, så det ska bli ännu roligare nu. Speciellt med tanke på det avslutet laget fick i Skövde att ha med den glädjen in i slutspelet. Jag hoppas att det kan rulla på lika bra nu när jag kommer tillbaka.

Vad måste nu göra för att få en bra start på slutspelet?

– Vi måste få till försvarsspelet. Om vi lyckas med det kommer det också att flyta i anfallsspelet. Vi måste ha med oss att trycka i fas ett och två. Vi gjorde en bra hemmamatch mot Önnered senast i grundserien och jag hoppas att det ska gå vår väg nu också.

MARCUS HEED

Slutställning – grundseriens skytteliga

Sarah Carlström, Kristianstad, 138 mål
Mikaela Mässing, H65 Höör, 136 mål
Hannah Flodman, Lugi, 129 mål
Towe Andersson, BK Heid, 122 mål
Alexandra Bjärrenholt, Skuru, 118 mål
Melissa Petrén, Lugi, 117 mål
Emmy Nordmark, Boden, 116 mål
Emma Aarnio, VästeråsIrsta, 110 mål
Jessica Ehrnbring, Önnered, 100 mål
Melanie Felber, Skara, 91 mål

Lugi HF–Önnereds HK

28 mars, 19.00: Lugi HF-Önnereds HK
1 april, 19.00: Önnereds HK-Lugi HF
5 april, 19.00: Lugi HF-Önnereds HK
Ev 10 april, 19.00: Önnereds HK-Lugi HF
Ev 14 april, 18.10: Lugi HF-Önnereds HK