Hanna Edvardsson: ”Varit en berg- och dalbana”

Skövde HF:s Hanna Edvardsson ådrog sig en allvarlig knäskada i slutet på fjolårets säsong. SHE tog ett snack med målvakten som gjorde efterlängtad comeback efter nyår men som inte hittat tillbaks till gammalt gott slag.
– Jag letar fortfarande efter samspelet med försvaret, berättar Edvardsson. 

KRISTIANSTAD HK–SKÖVDE HF • ONSDAG 6 MARS 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Det var i april förra året som Hanna Edvardsson ådrog sig knäskadan som satte henne ur spel i nio månader. Skövde HF hade precis vunnit kvalmötet med Eskilstuna Guif och räddat SHE-kontraktet.

– Först trodde vi att det bara var ett brosk i knät. De sa att jag skulle vara tillbaka efter sex veckor. Men när jag vaknade efter operationen fick jag veta att det var allvarligare än så. Det kanske inte blir någon comeback sa de. Men jag överraskade under min rehab och var tillbaka den andra januari mot Kungälv. Det har varit en berg- och dalbana, berättar Edvardsson. 

Vad är det tuffaste med en långtidsskada?

– Man känner sig lite utanför. De andra i laget gör hela tiden någonting man själv också vill göra. Exempelvis roliga träningar och matcher.

Hur kändes det att springa ut på plan igen?

– Det var såklart skönt. Att först se hur tjejerna kämpar och sedan äntligen kunna bidra. Det hade jag längtat efter. 

Hanna Edvardsson blev utsedd av både publik och styrelsen som Skövdes bästa spelare säsongen 2017/18. Totalt landade hon på 37% i räddningar, femte bäst i SHE. 

– Det var lite oväntat att få den utmärkelsen. Det är väldigt hedrande och samtidigt kul att man uppskattas. 

Känner du att du är nära fjolårets form?

– Nja, inte riktigt. Jag letar fortfarande efter samspelet med försvaret som man vanligtvis gör i början av en säsong. Nyligen blev även Olivia Black skadad vilket tvingar oss till nya försvarskonstellationer.

Hur ser du på era chanser att nå slutspel? 

– Jag ser att det blir svårt för oss. Vi har tuffa matcher kvar och är beroende av andra resultat. Men vinner vi de två matcherna som är kvar har vi all chans.

OLOF ERICSON

SHE:s målvaktsliga 2017/18

Jannike Wiberg, H43 Höör, 43%
Rebecca Nilsson, Skuru IK, 41%
Irma Schjött, VästeråsIrsta, 39%
Lucie Satrapova, Kristianstad HK, 39%
Hanna Edvardsson, Skövde HF, 37%