Ella Sjöberg: “Ska göra det ännu bättre”

Förra säsongen blev Önnereds bästa på 15 år. Samtidigt stod nyförvärvet Ella Sjöberg för en stark debutsäsong, och i år är siktet inställt på nya framgångar.

– Vi har väl mest sagt att vi vill komma ännu bättre än vad vi gjorde förra året, berättar Sjöberg.

ÖNNEREDS HK–SKARA HF
FREDAG 26 JANUARI 19:00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

22-åriga Ella Sjöberg gör sin andra säsong i högstaserien och Önnereds HK. Mittnian värvades av Önnered inför förra säsongen och bytte då Stockholm mot Göteborg när hon anslöt från AIK. Tidigare har hon även representerat Spånga HK, som också är moderklubben.

Hur trivs du i Göteborg?

– Jag trivs jättebra. Jag trivs både i laget, i Önnered, och i staden Göteborg. Jag pluggar här så generellt jätte-, jättebra, säger Sjöberg som vid sidan av handbollen studerar ekonomi och produktionsteknik på Chalmers.

Hur är det att kombinera handbollen med studierna?

– Jo men det har väl gått bra. Det är tufft i perioder och man får planera mycket för att få det att gå ihop, men det är kul.

Efter en stark debutsäsong där Sjöberg snabbt blev en viktig kugge för Önnered hoppas hon nu kunna hitta tillbaka till fjolårsformen.

– Jag tycker att förra året så utvecklades jag mycket och kom in i det högre tempot och så. Sen den här säsongen har väl gått lite tuffare för min egen del. Men jag hoppas att jag ska hitta tillbaka snart igen.

Än så länge har Sjöberg stått för 14 mål 16 assist i Handbollsligan den här säsongen.

När det kommer till framtidsdrömmar med handbollskarriären är det inget hon funderar så mycket på.

– Jag har väl inga jättespecifika mål utan fokuserar väl mer på att försöka utvecklas hela tiden. Och nu vill jag bara bli så bra som möjligt här i Önnered och att vi ska gå så långt som möjligt.

Förra säsongen tog sig Önnered till semifinal för första gången sedan 2008. Väl där blev man utslagna av Höör.

Hur högt siktar ni den här säsongen?

– Ja, vi hoppas ju på att vi ska göra det ännu bättre än förra säsongen och hittills har det väl gått lite knackigt, mycket upp och ner. Men vi hoppas att vi kan gå långt i slutändan.

Har ni någon specifik målsättning?

– Vi har väl mest sagt att vi vill komma ännu bättre än vad vi gjorde förra året.

Nästa uppgift blir Skara HF hemma i ÖHK-hallen. Ett svårt motstånd, menar Sjöberg.

– De har gjort det jättebra den här säsongen och är ett tufft lag att möta så det ska bli kul och jag tror att det kommer att bli en väldigt tuff match. Men jag hoppas att vi kan gå vinnande ur den fighten.

När lagen möttes i höstas slutade det med delad poäng. Skara befinner sig på sjundeplats i tabellen, tre poäng efter Önnered.

Vad vill du se från er sida i matchen?

– Ett tufft och aggressivt försvar och att vi trycker mycket i kontringarna.

Mötet Önnered-Skara har avkast klockan 19:00 ikväll.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Foto: Bildbyrån