Elizabeth Collado: ”Börjar bli lite rutinerad”

Ikväll börjar Skara HF:s resa upp för SHE-tabellen. Åtminstone enligt mittsexan Elizabeth Collado som blickar uppåt efter en tveksam säsongsinledning.

– Vi önskar en bättre placering. Vi har inte riktigt uppnått det vi vill, säger Collado inför kvällens ovissa skaraborgsderby.

SKARA HF–SKÖVDE HF
ONSDAG 22 DECEMBER 19.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

SHE är tillbaka efter ett månadslångt VM-uppehåll. Skaraborgsderbyt mellan Skara HF och Skövde HF inleder den andra säsongshalvan där jakten på slutspelsplatserna så sakta trappas upp.

För tabelltian Skara HF har det varit en ojämn höst. Laget har blandat och gett resultatmässigt i SHE. Samtidigt står man med ena foten i final i ATG Svenska cupen.

– Ja, det är en konstig kontrast. Vi önskar en bättre placering. Vi har inte riktigt uppnått det vi vill i serien. Men allt kan hända. Vi kan ligga på femteplats när serien vänder i januari. Vi har inte gett upp i alla fall, säger mittsexan Elizabeth Collado inför skaraborgsderbyt med Skara HF.

Collado har tidigare representerat Skövde HF. Men det förflutna är inget som påverkar henne längre.

– Nej, man börjar bli rutinerad. Allt kan hända i en sån här match. Till syven och sist är det vem som vill det mest. Det ska bli roligt, säger norskan inför onsdagens hemmamatch.

Vad blir er nyckel för att besegra Skövde?

– Först och främst måste vi få till försvarsspelet. De har nyckelspelare som Nikoline Lundgreen och Elma Örtemark. De måste vi få stopp på. Men de har flera duktiga spelare.

Skövde ligger före er i tabellen. Kommentar?

– De är ett bra lag som har en uppåtgående kurva. Jag är imponerad och glad över att det går bra för dem.

Hur såg mästerskapsuppehållet ut för er?

– Vi var lediga i en och en halv vecka. Sen drog vi igång igen med lite fys och sedan handboll. Sen blev det en omställning i söndags när vi skulle ha spelat returmötet med Kristianstad HK i ATG Svenska cupens semifinal.

Vad säger du om era chanser att gå till final i ATG Svenska cupen? Ni har ett försprång på sex bollar från första semifinalen…

– Ja, vi går för guld där. Vi vill till den finalen. Det finns andra alternativ känner jag, avslutar Collado.

Avkast mellan Skara och Skövde sker klockan 19.00 ikväll.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån