Elin Leissner: ”Älskar alla aspekter av handboll”

SHE-säsongen har hittills varit en resultatmässig mardröm för Heid. Efter 13 omgångar står man utan en enda poäng och målskillnaden -173, alltså förlorar man varje match med i snitt över 13 bollar. Trots detta lever hoppet om förnyat kontrakt i högstaligan kvar bland spelarna.

– Hoppet är det sista som lämnar en, vi kommer göra allt i vår makt, säger Heids bästa målskytt, Elin Leissner. 

BK HEID–VÄSTERÅSIRSTA HF
LÖRDAG 14 JANUARI 14.15
SÄNDS PÅ CMORE

Inför säsongen gick Elin Leissner på lån till Heid, från Önnered, men trots att Heids säsong blivit jobbig ser den unga vänstersexan positivt på utlåningen.

– Jag är väldigt nöjd för egen del. Det är ett jättehärligt lag, precis som Önnered. Det, och att jag får så mycket förtroende och utvecklas är de tre positiva huvudpunkterna, säger hon.

Leissner resonerar vidare om flytten:

– Det har gjort så mycket att få känna på SHE-luften och möta massa duktiga spelare, att få så mycket förtroende.

Och med förtroendet har också prestationerna kommit. Med sina 47 mål är hon Heids målfarligaste spelare med ganska bred marginal, och enbart sex kantspelare har gjort fler mål i SHE. Vad gäller MEP är hon i särklass bäst i laget på 24,6. Enligt 19-åriga Leissner är orsaken till utvecklingen ganska given. 

– Min styrka har byggt på förtroendet. När jag känner att jag får förtroende presterar jag bättre, det går hand i hand. Sen älskar jag alla aspekter av handboll, inte bara anfall. Allt är väldigt roligt, det ger nog resultat när man tycker det är kul, säger hon. 

Att trivas vid sidan av planen kan vara minst lika viktigt om man ska prestera bra. För Elin Leissner har det senaste halvåret, efter studenten, inneburit jobb på Gina Tricot utöver handbollen. Hon har dock alldeles nyss bytt jobb, och de senaste dagarna har fyllts av introduktion på det nya jobbet som Service Agent på en bank i Göteborg.

– Man är lite trött i huvudet efter en heldag på nya jobbet, säger hon när vi talas vid, dagarna före mötet med VästeråsIrsta.

Ett lag som ligger 18 poäng före Heid i tabellen och som vann med 43-23 när lagen möttes för en knapp månad sen. Hur laddar man upp inför en sådan uppgift? 

– Vi tränar på som vanligt och försöker få ihop laget. Vi tränar ganska grundläggande, försvar och anfall. Vi har och har haft väldigt många skadade så det har blivit lite nya konstellationer, säger Elin Leissner. 

Tiden börjar dock bli knapp för Göteborgslaget om man ska få spela i högsta serien även nästa säsong, men Leissner och Heid har inga planer på att vika ner sig.

– Ja, självklart (lever hoppet om nytt SHE-kontrakt). Hoppet är det sista som lämnar en. Vi kommer göra allt i vår makt. Vi ser det inte som en omöjlighet, och vill motbevisa de som tvivlar, avslutar Elin Leissner. 

JONATHAN TEDEBORG

Omgång 14

Tis 10/12, 19.00: Önnereds HK–Kristianstad HK 24–21
Ons 11/12, 19.00: Kungälvs HK–H65 Höör 21–24
Tor 12/12, 19.00: Lugi HF–Skara HF 22–29

Fre 13/12, 19.00: Skövde HF–IF Hallby
Lör 14/12, 14.00: Skuru IK–IK Sävehof
Lör 14/12, 14.15: BK Heid–VästeråsIrsta HF

HEIDS INTERNA SKYTTELIGA

1. Elin Leissner, 47
2. Vanja Andersson, 38
3. Amanda Vinelund, 27
4. Ida Berlin, 21
5. Wilma Hoshangi, 17
5. Cindy Darrell, 17
7. Tilda Niklasson, 12
8. Emelie Batista, 11
9. Johanna Einarsson, 10
10. Alma Hadzid Andresen, 8
10. Amina Jasarevic, 8

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån