Christina Lövgren Hallberg: “Mycket som faller på plats”

IF Hallby har gjort en stark säsongsinledning. Nu ställs man mot Skara HF på hemmaplan, en match som blir lite extra speciell för målvakten Christina Lövgren Hallberg, som är fostrad i just Skara.

– Jag är skittaggad verkligen, säger 23-åringen inför mötet med moderklubben på söndag.

IF HALLBY–SKARA HF
SÖNDAG 29 OKTOBER 14.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Jönköpingslaget IF Hallby har stått för en bra säsongsinledning. En av anledningarna är den 23-årige målvakten Christina Lövgren Hallberg. Efter de inledande sex matcherna ligger hon i toppen av både målvaktsligan och målvakternas MEP-liga. Hon leder dessutom räddningsligan och så här förklarar hon den fina formen:

– Jag tror dels att det har varit en väldigt bra försäsong, mycket träning, både blivit bättre fysiskt men också reaktionsförmågan har blivit mycket bättre tycker jag. Sedan så har jag fått en bra plats i livet, trivs på jobbet, precis färdig med studierna och trivs fortfarande väldigt bra med klubben och har fått en väldigt bra plats i laget så jag tror i stora delar att det är mycket som klickar för mig just nu. Det är mycket som faller på plats och då blir det bättre på handbollsplanen också, berättar Hallbymålvakten.

Hur ska det bli att möta din moderklubb Skara på söndag?

– Jag är skittaggad verkligen. Det är alltid kul att möta sin hemmaklubb men alltså att få göra det på hemmaplan också när det har gått så bra för oss så är det ju extremt roligt att få se hur vi mäter oss, säger Lövgren Hallberg och fortsätter:

– Ofta har vi haft väldigt svårt mot Skara men nu känns det verkligen som att vi är på uppgång och det känns som att de har haft det lite struligt nu med mycket svåra skador så det känns som att vi är väldigt jämna just nu. Det kommer att bli skitkul verkligen.

Finns det något man behöver se upp med extra mycket när man möter Skara?

Melanie Felber är alltid grym och hon är en av Sveriges bästa kanter just nu i serien och hon kommer ju alltid att vara tuff att möta. Sedan så har ju Mouratidou kommit in i målet väldigt bra och vårt skytte har ju varit lite upp och ner så det är också en sak att passa sig lite för, att vi får in målen när vi får tydliga lägen.

Hittills står Hallby på tre segrar och tre förluster. I senaste matchen föll man mot Höör men trots förlusten finns det positiva delar att ta med sig, menar Lövgren Hallberg.

– Jag tycker att det vi ska ta med oss därifrån är att i första halvlek gör vi 30 minuter som är extremt starka från vårt håll och sedan så blir våran dipp lite stor i andra halvlek och vi tappar lite bakåt och får inte riktigt in målen framåt.

För att komma tillbaka till vinnarspåret igen på söndag lyfter Lövgren Hallberg kontringspelet som en viktig faktor.
– Vi har ju velat satsa väldigt mycket på kontringar och det snabba omställningsspelet i år och det är väl framför allt det man behöver mot ett sådant här lag som är ganska tunt på spelare, att vi får springa igenom dem ganska mycket och få de lätta målen med oss. Så för att göra det extremt bra nu på söndag så måste vi verkligen få kontringarna att fungera, tror jag.

14:00 på söndag sker avkast mellan Hallby och Skara.

SIXTEN ÖSTBÄCK