Annie Linder klar för Sävehof

Förra veckan presenterade IK Sävehof sitt senaste nyförvärv inför säsongen 2023/24. Skövde HF:s förstamålvakt Annie Linder ansluter till Partilleklubben.

Under den gångna säsongen valde IK Sävehofs målvakt Wilma Kroon Andersson att lägga handbollsskorna på hyllan. Sedan dess har Johanna Bundsen och Line Bergfeldt vaktat den gulsvarta kassen.

Nu står det klart vem som ersätter Kroon Andersson till nästa säsong. Skövde HF:s Annie Linder lämnar Skaraborg i sommar och flyttar västerut till Partille.

– Sävehof är en klubb med stark vinnarkultur och professionalitet som jag ser fram emot att ta del av. Klubben har en fin historik kring spelare de utvecklat och som idag spelar eller har spelat i den absoluta toppen. Att få jobba tillsammans med Jesper Östlund och övriga i teamet gör att jag är övertygad om att jag utvecklas som handbollsspelare, säger Linder, som är fostrad i Skara HF, till Sävehofs hemsida.

– Vi tycker Annie har varit en av ligans bästa målvakter den här säsongen och är väldigt glada för att hon vill komma till Sävehof och fortsätta sin utveckling, säger Jonathan Stenbäcken, Sävehofs elitansvarig.

Sävehofs kontrakt med Linder sträcker sig till sommaren 2025.

Sedan tidigare står det klart att skytten Frida Rosell lämnar Sävehof efter säsongen, medan Thea Stankiewicz ansluter från danska Århus.

Arkivfoto: Bildbyrån