Anna Bardis: ”Vill ta större ansvar”

Jakten på slutspel fortsätter för Önnereds HK. På fredagskvällen spelar de säsongens näst sista hemmamatch när Lugi HF kommer på besök. SHE tog ett kort snack med Anna Bardis.
– Det är en otroligt viktig match för oss, säger Bardis inför mötet.

ÖNNEREDS HK–LUGI HF • FREDAG 21 FEBRUARI 18.15 • SÄNDS PÅ CMORE

Anna Bardis gick till Önnered i somras efter flera år i H65 Höör och dessförinnan Eslövs IK. En efterlängtad övergång enligt henne själv.

– Jag har länge velat flytta till en stad som Göteborg. Jag trivs bra här. Jag har fått en fin möjlighet att vid jobba sidan av handbollen som sjukgymnast vilket jag utbildade mig till i Lund. Jag känner mig väldigt hemma här.

Har du något favoritställe?

– Jag gillar Majorna. Jag känner att jag gärna hade velat bo där i framtiden. Men jag kan inte alla stadsdelar än, haha.

På handbollsplan har Bardis gjort 26 mål och sju assist på 18 matcher. Långt i från hennes toppnotering i seriespel. 2016/17 gjorde hon 182 poäng i Eslöv.

– Jag känner inte riktigt att min säsong har blivit precis som jag hade hoppats på. Jag vill ta en större roll och ett större ansvar. Det är det jag försöker jobba med. De senaste matcherna har jag haft lite mer flyt men det gäller att bara jobba på, berättar 26-åringen.

På fredagskvällen väntar match mot Lugi. Hur går dina tankar?

– Det är ju en otroligt viktig match, som alla matcher är i nuläget. Men jag tror också att det blir en jämn match. I höstas torskade vi med ett mål precis på slutet mot dem. Det var en av de tuffaste förlusterna så nu går vi in med fullt fokus på två poäng.

Varför var den förlusten så tuff?

– Det var i läget den kom. Vi hade precis tappat en poäng mot Kungälv så vi kände frustration i laget. Det är alltid tufft med uddamålsförluster, jag tror vi har haft fyra stycken den här säsongen.

En slump eller vad tror du det beror på?

– Vi är ju inte nöjda efter de prestationerna. Men vi tappar lite fokus under de sista avgörande tio minuterna. Det är verkligen något att tänka på imorgon.

Vad har ni pratat om i övrigt under veckans träningar?

– Vi har pratat mycket om Skuru-matchen som vi förlorade på bortaplan sist. Vi var inte alls nöjda över hur många mål de fick göra från mittsex. Lugi har också ett väldigt bra samspel med sina linjespelare. Sedan att få upp ett bra tempo och göra fler enkla mål.

För ett par veckor sedan bytte ni tränare från Thomas Bredenfeldt till Krister Bergström. Har ni märkt någon skillnad på träningarna?

– Skillnad är det. Det är ju två hela olika personer och tränare. ”KB” kommer in i ett läge där hans uppgift är att bidra med struktur och få ut det mesta av oss spelare. Det är där hans fokus ligger. Det är inte så mycket att komma med helt nya spelidéer utan justera lite detaljer.

Ni tippades på en sjätteplats inför säsongen i tränartipset. Just nu är ni tabelltia med en poäng upp till slutspelsstrecket. Hur hög högstanivå har ni?

– I första hand ska vi göra allt vi kan för att gå till ett slutspel. Lyckas vi med det kan vi bli ett ganska farligt motstånd tror jag. Det kan vara svårt för de andra lagen att placera oss och vi jobbar fortfarande mot vår högstanivå.

Hur ser målsättningen ut för egen del framöver?

– Hjälpa laget till slutspel. Vara med och bidra. Ta stort ansvar som min position (mittnia) kräver. Det är en ganska viktig roll. Jag vill skapa trygghet och tydlighet.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Önnereds spelschema

21 feb: Lugi HF (hemma)
29 feb: Kungälvs HK (borta)
6 mar: H65 Höör (hemma)
13 mar: Boden Handboll (borta)