All star team – vänstersex: Melanie Felber

Få spelare i SHE har kunnat mäta sig med Melanie Felber under den gångna säsongen. 29-åringen vann skytteligan, förde sitt Skara till en stark femteplats och belönas nu med en plats i all star team. 

– Det är en väldigt stor ära för mig, säger Felber om utmärkelsen. 

Vänstersexan Melanie Felber har varit tongivande i Skara HF ända sedan ankomsten sommaren 2018. På blott två säsonger har hon öst in totalt 229 mål för skaraborgarna och växt fram till en av seriens mest pålitliga målskyttar. 

Danskan utsågs till månadens spelare så sent som i februari efter bland annat en avgörande derbyinsats mot rivalerna Skövde HF. Nu belönas hon med priset som årets vänstersexa i SHE. 

– Det är en väldigt stor ära för mig. Det känns jätteroligt att ta en plats i all star-laget, kommenterar en lycklig Felber. 

Vad var höjdpunkten under säsongen?

– Vi har haft många höjdpunkter. Men poängen mot Skuru och Sävehof var bland de bästa minnena. Lagmässigt har vi varit mer jämna i våra prestationer, trots att matcherna har varit tajta. Det visar på att vi är ett stabilare lag. Vi är på väg i rätt riktning tycker jag. 

Som bekant fick SM-slutspelen i handboll ställas in med anledning av coronaviruset. Vilka är dina samlade intryck av situationen just nu?

– Jag tycker det är jättetråkigt. Samtidigt är det viktigt att man håller modet uppe. Jag har familj i Danmark och kompisar i Norge som jag har pratat med litegrann. De tycker att det är otroligt att man inte stängde ner Sverige tidigare, berättar Felber och fortsätter:

– Handbollsmässigt var vi värda en bättre avslutning. Men det är nog många lag som känner så. Det är tråkigt. 

I dagarna blev det klart att Kungälvs HK:s Johanna Kjellman förstärker Skara till nästa säsong. En välkommen förstärkning?

– Verkligen. Det ska bli spännande nästa år. Vi kommer ha ett målvaktspar som kommer vara extremt bra. Det råder det inga tvivel om. Det glädjer mig att hon valde Skara. 

Vad blir fokus för dig framöver?

– Det blir ju en sannerligen lång försäsong. Det är en bra möjlighet att bygga upp fysiken och andra saker man vill förbättra, avslutar Felber. 

OLOF THYRELIUS ERICSON

MELANIE FELBERS SÄSONG 2019/20

Matcher: 22
Mål: 123
Assist: 6
Utvisningar: 1
Tekniska fel: 19
MEP-poäng: 70,61
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i februari, uttagen i månadens MEP-lag i september, oktober, november, januari och februari. 

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Presenteras 26 mars
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Presenteras 24 mars
Högersex: Presenteras 25 mars
Vänsternio: Presenteras 27 mars
Mittnio: Presenteras 30 mars
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april
Alla tränare i SHE, förbundskaptenen Henrik Signell och mediarepresentanter har varit med i omröstningen

RÖSTER TILL VÄNSTERSEX I ALL STAR TEAM

Melanie Felber, Skara HF (95,5%)
Clara Lerby, Lugi HF (4,5%)

Foto: Bildbyrån