All star team – tränare: Ola Månsson

H65 Höör slutade säsongen som seriesegrare och förlorade endast en match under seriespelet. En prestation som ger Ola Månsson priset som årets tränare.

– Det är alltid roligt när andra uppskattar det man gör, säger Månsson.

H65 Höör var favoriter inför säsongen och tippades som tabelletta i tränarnas förhandstips. Skåningarna motsvarade förväntningarna med råge och vann 19 av 22 matcher i SHE.

Är du nöjd med säsongen?

– Ja, det måste jag vara. Vi förlorade en handbollsmatch på hela året där vi hade fel fokus, även om Skuru var bra. Vi var bäst i Sverige i år, det får man vara nöjd med, berättar Ola Månsson som fortsätter:

– Vår målsättningar var att spela SM-final. Jag har varit i SM-final tidigare men jag har aldrig haft en sådan stor chans som i år. Vi fick igång målproduktionen och fick utveckling individuellt på ett antal spelare. Det var viktigt eftersom vi alltid har varit ett lag som har släppt in få mål. Vi lyckades ersätta Jannike Wiberg, Mikaela Mässing och Anna Olsson samtidigt som vi blev bättre.

Hur resonerar du just nu i pandemitider?

– När det gäller viruset begriper jag inte någonting. Där lyssnar jag på andra. Däremot kommer det att bli en smäll för idrotten. Det är bara frågan om när och hur. Det kommer bli helt andra ekonomiska förutsättningar för klubbarna, spelarna och tränarna i framtiden.

Har du varit med om något liknande i din karriär?

– Nej, det har jag inte. Inte på det här sättet. Men en gång i Danmark fick jag reda på mitt i säsongen att om vi inte skulle gå upp skulle klubben gå i konkurs.

Gick ni upp?

– Ja.

Hur ser programmet ut för er i sommar?

– Vi har ett träningsprogram som var klart redan i januari och februari. Det blir ingen skillnad där, utöver att vi har försäsong i april och maj. Träningen gäller augusti ut och vi har den nuvarande truppen till den sista maj.

Vad blir fokus på i sommar?

– Att bli bättre och det kommer till väldigt stor del ligga på individnivå.

OLOF THYRELIUS ERICSON

OLA MÅNSSONS SÄSONG 2019/20

Vinster: 19
Oavgjort: 2
Förluster: 1
Placering i tränarnas förhandstips: 1
Slutplacering: 1

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Ulrika Olsson, Skuru IK
Mittnio: Emma Lindqvist, H65 Höör
Högernio: Louise Søndergaard, Skövde HF
Försvarare: Linnea Pettersson, IK Sävehof
Tränare: Ola Månsson, H65 Höör
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL TRÄNARE I ALL STAR TEAM

Ola Månsson, H65 Höör (47,6%)
Magnus Frisk, Skara HF (14,3%)
Rasmus Poulsen, Skövde HF (14,3%)
Pontus Ward Wiklund, Kungälvs HK (9,5%)
Frenne Båverud, VästeråsIrsta HF (4,8%)
Mats Kardell, Skuru IK (4,8%)
Rasmus Overby, IK Sävehof (4,8%)

Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån