All star team i SHE 2018/19

Skuru IK och IK Sävehof gör i kväll upp i den andra SM-finalen och lagen dominerar också säsongens officiella All star team som nu presenteras.  

155 matcher är spelade i ligan och slutspelet – två till fyra återstår beroende på utgången i finalmatcherna mellan Skuru och Sävehof. Finallagen har också flest platser i det All star team som har röstats fram av tränarna, förbundskaptenen Henrik Signell och ett antal mediarepresentanter.

Seriesegraren Skuru representeras i All star team av landslagsspelarna Alexandra Bjärrenholt (högernio) och Mathilda Lundström (högersex) samt tränaren Mats Kardell. Regerande mästaren Sävehof har fått med Olivia Mellegård som bästa vänstersexa, Johanna Forsberg som bästa mittsexa och Elin Hallagård som säsongens främsta försvarare.

Mikaela Mässing, H65 Höör, har utsetts till både bästa vänsternia och säsongens mest värdefulla spelare (MVP).

Alla spelare i All star team kommer att finnas på plats i Partille Arena i samband med den andra SM-finalen i kväll för att motta sina utmärkelser. 

Inför säsongens upptaktsträff fick tränarna i uppdrag att tippa hur de trodde att säsongens All star team skulle komma att se ut. Med facit i hand kan vi konstatera att de lyckades pricka in två rätt av tio: Mellegård och Bjärrenholt.

Enda platsen i All star team som inte har röstats är säsongens skyttedrottning. Sarah Carlström, som spelade i jumbon och degraderade Kristianstad HK, gjorde flest mål i grundserien, 138 stycken. 

DANIEL VANDOR

ALL STAR TEAM I SHE SÄSONGEN 2018/2019

Målvakt: Sofie Börjesson, Kungälv HK
Vänstersex: Olivia Mellegård, IK Sävehof
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Mikaela Mässing, H65 Höör
Mittnio: Melissa Petrén, Lugi HF
Högernio: Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK
Försvarare: Elin Hallagård, IK Sävehof
Tränare: Mats Kardell, Skuru IK
MVP: Mikaela Mässing, H65 Höör
Skyttedrottning: Sarah Carlström, Kristianstad HK

Foto: Bildbyrån