Ystad segrade i Göteborg

Det är kvitterat i semifinalserien mellan Ystads IF och Önnereds HK. På torsdagskvällen i ÖHK-hallen tog YIF revansch för tisdagens nederlag genom att vinna med X bollars marginal. 25–29 (12–12) skrevs slutresultatet.

Gästande Ystad kom heltaggade till Göteborg på torsdagen. Efter att ha förlorat första SM-semifinalen med nio bollars marginal på hemmagolvet i Ystad Arena var de fast beslutna om att ta revansch på dels Önnered, men även sig själva.

Matchinledningen var jämn och hård. Efter tio minuters spel var lagen lika på fem.

Den första halvleken präglades främst av det fina målvaktsspelet. I paus stod ÖHK:s Sebastian Abrahamsson och YIF: Erik Hvenfelt noterade för nio räddningar var.

I anfallsspelet utmärkte sig William Bengtsson i hemmalaget. Mittsexan var svår att hålla reda på för Ystadförsvaret. Åt motsatt håll var det framför allt Julius Lindskog Andersson som dominerade. Mittnian var relativt effektiv i sitt skytte (5/7).

Ystad fick sedan den bästa starten på den andra halvleken. Skåningarna gjorde sju mål på de första nio minuterna, medan ett slarvigt Önnered bara mäktade med fyra fullträffar under samma period. Således stod det 16–19 på resultattavlan.

Under matchens sista 20 minuter gjorde Önnered vad de kunde för att komma ikapp bortalaget. Men Ystad, som avgjorde matchen genom att utöka till 28–24 i den 59:e minuten, var skarpare i avsluten och stabilare i defensiven. Dessutom vann Erik Hvenfelt, som tyvärr fick utgå skadad efter en kollision med väggen bakom ena målet, målvaktsmatchen. Hvenfelt noterades för tolv räddningar på 24 avslut i spelet.

Slutresultatet skrevs 25–29 i ÖHK-hallen. Match 3:5 spelas fredag 3 maj klockan 19.00 i Ystad Arena.

ÖNNEREDS HK–YSTADS IF 25–29 (12–12)

Målskyttar, Önnered: Pelle Segertoft 6, William Bengtsson 5, Pontus Zetterman 5, Benjamin Berg 2, Marcus Norrbrink 2, Måns Fredriksson, Anton Blickhammar, Mishels Liaba, Axel Hallberg, Adrian Källhage.

Målskyttar, Ystad: Oskar Joelsson 7, Julius Lindskog Andersson 6, Anton Månsson 5, Linus Fernebrand 3, Kim Andersson 3, Jakob Nygren 2, Ebbe Stankiewicz, Hampus Karlsson, Jonatan Wilthorn.

SEMIFINAL 1: IK SÄVEHOF–IFK KRISTIANSTAD 1–0

Fredag 19 april, 19.00: IK Sävehof–IFK Kristianstad, 33–23
Fredag 26 april, 19.00: IFK Kristianstad–IK Sävehof
Fredag 3 maj, 19.00: IK Sävehof–IFK Kristianstad
Ev. söndag 5 maj: IFK Kristianstad–IK Sävehof
Ev. torsdag 16 maj, 19.00: IK Sävehof–IFK Kristianstad

KVARTSFINAL 2: YSTADS IF–ÖNNEREDS HK 1–1