Ystad vände och vann i semifinal 2

Det var små marginaler som avgjorde den andra semifinalen mellan Ystads IF och IK Sävehof. Med ett par sekunder kvar att spela fastställde Anton Månsson slutresultatet till 29–28 i Ystads favör.

– Jag vet inte riktigt hur vi lyckades vända det här, menade Kim Andersson till CMore efter slutsignal.

Gästande IK Sävehof hade i långa perioder bra koll på semifinal 2 mot Ystads IF. Partillelaget, som kom till Skåne med en hemmaförlust i bagaget, fick betydligt bättre träff på YIF:s anfallsspel den här gången.

Dessutom saknade Sävehof Rune Schrøder till följd av sjuka. I andra halvlek skulle även Vetle Eck Aga utgå på grund av skada.

I halvtid ledde Sävehof med 14–12. Mycket tack vare en stabil Bertram Obling i mål och en företagsam Pontus Brolin i anfallsspelet.

– Vi står fantastiskt bra bakåt. Vi har släppt in tolv mål mot ett väldigt bra Ystad. Det ska vi absolut vara nöjda med, menade Brolin i paus.

Precis som i semifinal 1 var det Julius Lindskog Andersson som låg bakom det mesta i Ystads anfallsspel. Mittnian blev hemmalagets bästa målskytt med sex fullträffar.

Men det var duon Niklas Kraft och Kim Andersson som var bäst när det gällde under slutminuterna. Ystad vägrade släppa taget om Sävehof. Och när Partillelaget åkte på dubbla utvisningar i matchminut 52 tog det inte lång tid innan YIF var ikapp i målprotokollet.

– Jag tycker vi spelar bra i 50 minuter av matchen. Men när det skulle avgöras gjorde vi många slarvfel, kommenterade Sävehofs tiomålsskytt Elias Á Skipagøtu.

Med likaläge på resultattavlan var det bäddat för en dramatisk avslutning. Efter varsitt straffmål var det till slut Ystad som fick den sista chansen att näta. Vid ställning 28–28 hittade Jonathan Svensson in till Anton Månsson på linjen, som inte hade några problem att förvalta sitt friläge.

29–28 blev slutresultatet. Kvällens vändning från Ystads IF innebär att skåningarna nu leder matchserien med 2–0.

– Det är ett helt annat Sävehof vi mötte idag. Obling var fantastisk i målet. Jag vet inte riktigt hur vi lyckades vända det här, kommenterade Kim Andersson, som gjorde två straffmål under slutminuterna.

Match 3 mellan YIF och Sävehof spelas på måndag i Partille. Avkast sker klockan 19.00.

YSTADS IF – IK SÄVEHOF 29–28 (12–14)

Målskyttar, Ystad: Julius Lindskog Andersson 6, Kim Andersson 5, Anton Månsson 4, Jakob Nygren 4, Johan Dahlin 3, Jonathan Svensson 2, Hampus Karlsson 2, Dalibor Doder, Christoffer A. Svensson, Knud Ronau Larsen.

Målskyttar, Sävehof: Elias Á Skipagøtu 10, Pontus Brolin 4, Sebastian Spante 3, Gzim Salihi 3, Sebastian Karlsson 3, Jonathan Stenbäcken 2, Felix Möller 2, Emil Berlin.